NaslovnaVestiMinistarka: Nisu dobre slike sa Kopaonika, potrebna bolja organizacija

Ministarka: Nisu dobre slike sa Kopaonika, potrebna bolja organizacija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je za RTS da o početku skijaške sezone odlučuje Javno preduzeće „Skijališta Srbije“, da nisu dobre slike sa Kopaonika, kao i da je bilo mnogo načina da se skijašima objasni na koji način moraju da se zaštite.

„Ako me pitate da li su slike sa Kopaonika dobre, naravno da nisu. Naprotiv, smatramo da su kontraproduktivne i da je bilo mnogo načina da se građanima koji su želeli da skijaju objasni na koji način moraju da se zaštite“, istiakla je Matić.

 Ona kaže da razume preduzeća kojima je važan što veći broj turista, ali naglašava da to ne može da opravda neodgovorno ponašanje ni građana ni javnih preduzeća.

„Mislimo da je to pitanje samo organizacije koja nije toliko komplikovana“, navela je Matić.

Napominje da su „Skijališta Srbije“ puno toga uradila kada je u pitanju rezervacija i prodaja ski-pasova i da je dosta toga digitalizovano, kako bi bilo što manje fizičkog kontakta.

Kaže da skijanje kao sport ne može širiti koronu, ali da ponašanje ljudi nakon silaska sa staze može.

„Potrebna je bolja organizacija i bolja kontrola. Resorno ministarstvo je preporučivalo da se sačeka sa otvaranjem skijaške sezone. Smatrali smo da je dobro da otvaranje sezone bude nakon pravoslavnog Božića“, izjavila je Tatjana Matić.

Prema njenim rečima, velika razlika u načinu na koji o trenutnoj situaciji razmišljaju ministarstva i privreda.

„Privreda mora da shvati da je ovo trenutak u kojem smo svi na istiom zadatku. Pokušavamo kroz različite mere da pomognemo privredi da preživi, ali odgovornost se mora preuzeti. Nismo za to da se zatvori sezona, ali popunjenost hotela mora da se ograniči na maksimalno 50 odsto kapaciteta“, istakla je Matić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести