NaslovnaVestiMinistarko Mihajlović, ponizili ste ljude

Ministarko Mihajlović, ponizili ste ljude

Jučerašnji cirkus koji je napravila lokalna samouprava, na čelu sa gradonačelnikom Bora i predsednikom mesne zajednice Metovnica, a povodom dolaska ministarke Zorane Mihajlović je bio apsurdan, nezapamćen i ponizio je sve meštane sela Metovnica.

Zahvaljujući lokalnom internet portalu Ist media, mogli smo da vidimo ovaj događaj iz pravog ugla, pa tako i okrečene zgrade samo sa strane koju snima oko kamere, nove klupe i žardinjere sa cvećem koje su vraćene za Bor čim se poseta ministarke završila.

Nepodobnim meštanima i medijima nije bio dozvoljen pristup i nije se odgovaralo na njihova pitanja.

Zorana Mihajlović je došla da pohvali kompaniju Zijin jer učestvuje sa oko milion evra u projektu dovođenja vode u ovo selo. Istu kompaniju kojoj Vlada RS dozvoljava da profit pravi kršeći zakone Srbije i kojoj je pre samo par meseci poklonila dva miliona evra kao pomoć oko korona krize, iako ova kompanija u sred te iste krize beleži i rekordni nivo proizvodnje i rekordni nivo zagađenja.

Ono što je takođe skandalozno jeste da su upravo u ovom selu maloletne devojčice bile seksualno uznemiravane od strane kineskih radnika. Zoranu Mihajlović nije zanimalo da porazgovara sa njihovim roditeljima, a na to pitanje novinara nije odgovarala.

Bila sam, gospođo Mihajlović, kod tih ljudi. Ne skupocenim automobilom kao Vi nego autobusom kojim se voze ta deca svakoga dana na putu do škole.

Vrata na autobusu nisu radila dobro, pa je vozač morao da vodi računa da neko dete ne ispadne. Put je prepun rupa, neosvetljen i urastao u šiblje. Roditelji kažu da policijska patrola od tada svakog dana obilazi ovo područje da bi se osetili bezbednijim, a oni se osećaju ostavljenim i zaboravljenim jer ih niko nije udostojio ni da sa njima porazgovara, sem policije i socijalnog radnika.

Nije im se obratio gradonačelnik, nije im se obratio predsednik mesne zajednice, a to niste želeli ni Vi. Logično, jer Vi ste došli da pohvalite kompaniju Zijin i da u medijima prikažete blagostanje, a ne da gubite vreme sa ovim ljudima.

Treba da znate da ima i nas koji nećemo dozvoliti da sve ovo radite. Obilazićemo ih i dalje i podržavati, a zajedno sa njima i pobediti sve vaše cirkuse i predstave.

Irena Živković, SSP Bor

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести