NaslovnaVesti"Možda se Dijana i spasi?!"

„Možda se Dijana i spasi?!“

Bivša sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović je nakon višemesečnog natezanja uhapšena i pritvorena. Tako sapunica pod radnim nazivom „Borba protiv organizovanog kriminala uz dozirana hapšenja bar do izbora, a možda i posle toga, jer što da ne“ ulazi u veliko finale. Sporo, jako sporo finale, takoreći Radoš Bajić finale, ali kakvo-takvo finale.

Taman kad su iscrpljeni i izlizani svi mogući, pa i najmonstruozniji, detalji zločina koje je počinila grupa Veljka Belivuka, tabloidi su dobili novu temu i, što je još važnije, šaržere nove municije da pucaju svuda unaokolo poput pomahnitalih pijanih kauboja. Pa ko preživi.

U celom tom tabloidnom zamešateljstvu, o njihovoj Dijani, koju su sada izgleda zaista pustili niz vodu, nismo saznali mnogo, odnosno bar ne o konkretnim nedelima koja joj se zvanično stavljaju na teret. I nije to zbog nekakve aljkavosti, daleko bilo. Dobro je poznato da se ovde tužilaštva ne oglašavaju dok baš dobro ne pretresu neki slučaj, u fazonu – čućemo se za par godina, zvaćemo mi vas, poz poz, ali zato smo tabloidno saznali pikanterije o Dijaninom imovnom stanju, zatim intimnim fotografijama, koje je, istina, pravila na radnom mestu, ali i to da je u pitanju šefica mafije lično.

Ipak, mediji koji sarađuju sa Vladom Srbije, kako ih je nedavno krstio Tviter, nekako su se previše brzo ispucali kada je u pitanju Hrkalović. Gomilu vrlo maštovitih priča već su objavili, pa će se uskoro postaviti sasvim opravdano pitanje – šta dalje? Šta mediji koji sarađuju sa Vladom Srbije uopšte mogu još da „otkriju“? Ako bismo morali da nagađamo, penal bi bio pokušaj da otkriju kako je Dijanu angažovao lično Dragan Đilas i izdavao joj naloge šta da radi, a zauzvrat joj je instalirao fontanu na terasi stana i napunio sef desetinama hiljada prljavih evra, koje je, da podsetimo, ukrao od naroda. Ili još gore, može da se ispostavi da je Đilas angažovao Nebojšu Stefanovića, a on onda angažovao Dijanu Hrkalović, čisto da se malo zametne trag.

S obzirom na to da su njoj već pronađene i objavljene problematične fotografije, možda u bliskoj budućnosti procuri i neki selfi sa liderima opozicije, jer dobro je poznato da su Dijanu upravo oni doveli u policiju i postavili na vrlo visoke pozicije odakle je vedrila i oblačila ne samo MUP-om, već i celom državom, pa i Instagramom. Ne bismo bili iznenađeni ni da se ispostavi da…

A možda se Dijana i spasi. Možda pruži dovoljno materijala za još jedno pažljivo tempirano hapšenje tamo negde u februaru, martu, da vidi narod da nema zaštićenih, da je borba protiv kriminala beskompromisna, naročito borba protiv kriminala u svojim redovima i da narod bar malo zaboravi na sva ta dosadna poskupljenja koja nikako da prestanu, svu tu dosadnu koronu koja nikako da ode i sav taj bolji život koji nikako da stvarno dođe. Otišao, izgleda, i on u Nemačku i ne pada mu na pamet da se vraća. A možda je i bolje. Кako je krenulo, i njega bi optužili da je sarađivao sa Dijanom Hrkalović.

Zoran Кesić
i ekipa Njuz.net-a

www.nin.co.rs

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести