NaslovnaVestiNAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE Vučić gubi BEOGRAD - Opozicija 55% vs Vlast 45%

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE Vučić gubi BEOGRAD – Opozicija 55% vs Vlast 45%

Srbija će ponovo na glasanje 3. aprila, za kada su zakazani predsednički, parlamentarni i beogradski izbori. Srpska napredna stranka najviše strahuje od izbora u glavnom gradu, budući da su brojna istraživanja pokazala da Beograđani više naprednjacima ne veruju, pa je tako Demostat naveo da je u prestonici za opoziciju 55 odsto građana, a za vlast 45 procenata birača. A pošto se izbori bliže, to je idealna prilika za kladionice da izađu sa brojnim igrama.

Prognozirana izlaznost na beogradskim izborima FOTO: PrintscreenPrognozirana izlaznost na beogradskim izborima FOTO: Printscreen

Jedna od najinteresantnijih vezana je svakako za izlaznost po opštinama u Beogradu. A što ona bude bila veća, jasno je da će i vlast biti u velikom problemu. Stoga su kladionice izašle sa procenama, pa su postavljene granice za izlaznost.

Tako je procena da će najmanja izlaznost biti na opštini Palilula, gde je kao granica postavljeno 47,6 odsto, pa igrači na sreću mogu da tipuju da li će veći ili manji broj građana od ponuđenog procenta izaći na beogradske izbore.

Demostat: U Beogradu za opoziciju 55%, za vlast 45% birača

Nešto veća granica je data za Barajevo i Grocku (po 47,7 odsto), a ispod 50 odsto je postavljena granica za opštine Zvezdara, Zemun i Stari grad.

Kladionice smatraju da će najveća izlaznost biti u opštini Lazarevac, gde je granica od 58,4 odsto, dok je tek nešto manja prognoza za Novi Beograd – 55,3 odsto.

Prognozirana izlaznost na beogradskim izborima FOTO: PrintscreenPrognozirana izlaznost na beogradskim izborima FOTO: Printscreen

Ostaje da se vidi hoće li ove prognoze kladionica na nešto manje od pet meseci pre izbora biti tačne, odnosno koliko će izlaznost na ovim izborima odskakati.

Da podsetimo, prema podacima Crte, izlaznost ne beogradskim izborima 2018. godine bila je 50,8 odsto. Jedno je sigurno, ako izlaznost sada bude bila veća, jasno je da će Srpska napredna stranka biti u problemu, te da će u tom slučaju šanse opozicije biti znatno veće.

Prognoza kladionica za izlaznost na beogradskim izborima

Palilula – 47,6 odsto

Voždovac – 50,7

Rakovica – 50,6

Barajevo – 47,7

Novi Beograd – 55,3

Savski venac – 50,01

Zvezdara – 48,8

Zemun – 49,6

Obrenovac – 52,2

Lazarevac – 58,4

Čukarica – 53,7

Sopot – 51,4

Mladenovac – 52,2

Stari grad – 49,5

Grocka – 47,7

Surčin – 52,3

Vračar – 52,5

(*igrači na sreću mogu da prognoziraju da li će na izbore u ovim beogradskim opštinama izaći manji ili veći broj glasača od ponuđenog)

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести