NaslovnaVestiNAPETO Desničari bacaju letve na kordon

NAPETO Desničari bacaju letve na kordon

Kordon policije blokirao je Njegoševu ulicu i sve moguće prilaze muralu Ratka Mladića u nameri da spreči aktiviste, građane, predstavnike NVO ali i opozicione političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović da priđu muralu.

Autori teksta: Milica Božinović, Jovana Aleksić, Aleksandar Nastevski

Jedan kordon razdvaja desničari i demonstrante na uglu Prote Mateje i Njegoševe.

Pristalice Ratka Mladića su preko kordona policije gađali okupljene građane daskama i jajima, javlja reporterka.

Desničari skoji skandiraju Ratku Mladiću pojavili su se na Vračaru nedaleko od grupe aktivista koje je zaustavila policija, a koji su večeras krenuli prema muralu Ratka Mladića. Radi se o manjoj grupi desničara, uglavnom mlađih momaka.

Kako je najavljeno u Njegoševoj su se pojavile i pristalice Ratka Mladića koji pokušavaju da probiju kordon i dođu do građana okupljenih oko ranije privedenih aktivistkinja.

Prema saznanjima Nova.rs kordon policije je blokirao sve prilaze muralu jer se navodno očekuje kontra skup – odnosno dolazak pristalica osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

„Jel’ ne možemo da prođemo? Jel’ nam ne dozvoljavate da prođemo ulicama našeg glavnog grada? Hoćete da poštujute zakon ili ćete da slušate one koji su na vlasti? Jel ste narodni ili pripadate vlasti? Da čujem? Recite nam da ne možemo da prođemo? „, reči su kojima se Pavle Grbović obratio uniformisanim licima koji sačinjavaju kordon.

Policija čak ne dozvoljava ni građanima koji žive u okolnim zgradama da dođu do svojih domova ukoliko nemaju dokaz da žive na toj adresi.

Kako javlja naša reporterka, građani su se obratili kordonu policije i pitali: „Gde vam je Dijana?“, nakon čega je jedna gospođa, naravno ironično, uzviknula „Ajmo aplauz za našu policiju“.

Podsetimo, demonstarnti su u 19 časova okupili na trgu Nikole Pašića nakon čega su se mirnom šetnjom sa trga uputili ka Njegoševoj ulici gde se nalazi mural Ratku Mladiću, a gde je danas privedena Aida. Aktivisti su se kretali bez blokade saobraćaja, trotoarom. Međutim, u Njegoševoj ulici, u blizini murala, sačekao ih je kordon policije i sprečio ih da nastave šetnju.

Među demonstrantima su anesteziolog dr Rade Panić, članica Skupštine slobodne Srbije Milica Kralj, Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd i  predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, Petar Đurić iz pokreta „Ćale, ovo je za tebe“, kariakturista Dušan Petričić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести