NaslovnaVestiNebojša Krstić: Srpska sela treba da kolonizuju migranti

Nebojša Krstić: Srpska sela treba da kolonizuju migranti

Neke od najvećih svetskih sila odbile su sporazum iz Marakeša koji olakšava masovnu migraciju i ograničava pravo na slobodu govora kada je u pitanju migrantsko nasilje.

Mnoge sa masovnim dolaskom migranata zabrinjava da će se u Srbiji otvoriti stvoriti novo Kosovo, kao što je to bio slučaj sa Titovom politikom otvorenih granica nakon Drugog svetskog rata nakon koje su Srbi izgubili demografski balans na Kosovu.

Srbija je odlučila da potpiše riskantan pakt UN o migranima koji su odbile Sjedinjene Američke Države, Brazil, Švajcarska, Izrael, Austrija, Italija, Mađarska, Poljska i brojne druge države. Zbog navedenog sporazuma u Belgiji je pala vlada, dok je vlast predvođena sa SNS bez javne rasprave potpisala navedeni sporazum.

Zanimljiva je i činjenica da su većinu prilikom izglasavanja formirale one države Afrike i Azije u koje migranti ne dolaze.

Iznenadno potpisvanje sudbonosnog sporazuma kojim ima potencijal da ugrozi demografsku stabilnost Srbije, mnoge je podsetilo na potpisivanje Briselskog sporazuma 2012 godine, koji takođe nije prezentovan javnosti i prihvaćen je bez javne debate.

Političar Nebojša Krstić nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića, danas poznat po bliskim vezama sa režimom Aleksnadra Vučića izneo je ekstremistički stav da migranti trebaju da nasele srpska sela.

“Bolje naseliti prazna sela migrantima koji žele da se bave poljoprivredom, nego da zemlja bude napuštena” okačio je na Tviteru Krstić koga preti etikete glasnogovornika SNS.

Evo, ja mislim da je bolje prazna sela naseliti migrantima koji žele da se bave poljoprivredom, nego da zemlja ostane napuštena i zaparložena. 

— Nebojša Krstić (@Krle22) December 11, 2018

 

Komentari na društvenim mrežama na Krstićevu izjavu su mahom negativni, građani podsećaju Nebojšu Krstića na činjenicu da su Englezi isto tako primili migrate, a danas su nacionalna manjina u Londonu, dok je ista sudbije zadesila i Belgijski Antverp. Neki osporavaju Krstićevu predrasudu da će migranti raditi na našim selima jer evropske zemlje imaju veliki problem sa migrantima koji ne žele da rade već žive od socijalne pomoći.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести