NaslovnaVestiNezadovoljni građani blokirali ulicu, traže da im se vrati jedina zelena površina

Nezadovoljni građani blokirali ulicu, traže da im se vrati jedina zelena površina

Oko stotinak nezadovoljnih građana, koji stanuju u Sazonovoj ulici na Vračaru, tokom dana blokirali su ulicu i okupili se kako bi od nadležnih tražili da im vrate zelenu površinu, na kojoj se planira gradnja stambene zgrade.

Prema rečima stanara, u pitanju je jedina veća zelena površina koje je preko četiri decenije imala, kako kažu, višenamensku funkciju. Investitoru je, prema rečima stanara, dozvola odobrena od strane opštine Vračar, a tvrde da su se žalili inspekcijama, kao i da su pisali svim institucijama čija je to nadležnost, ali da su odgovori izostali.

Istiću da će ponoviti svoje zahteve, a glavni je da se sve vrati u prvobitno stanje.

„Ovo je poslednja zelena površina za stanovnike ovog dela Vračara i nema kompromisa. Vrlo rado bi se pojavilo 30 investitora godišnje za sve ove godine da je tu gradnja bila dozvoljena i da je bila legalna. Opština daje plac za 2018. godinu na ingerenciju Gradu Beogradu, koji ga dalje preprodaje više puta. A mi se sada obraćamo direktno pedsedniku opštine: Milane Nedeljkoviću, da li ovo znači lepši Vračar? Gorane Vesiću, da li je ovo zelenija prestonica? Nama ne treba šuma iza Lazarevca koju ste nedavno kupili, nama treba centar grada da diše. I predsedniče Aleksandre Vučiću, da li je ovo za našu decu?“, rekao je Vladimir Nedeljković, jedan od stanara Sazonove ulice na Vračaru.

Na tabli sa informacijama o objektu i investitoru navodi se da se da je Rešenje o građevinskoj dozvoli kao i Potvrdu o prijavi radova investitoru izdala opština Vračar.

Građani koji su se ispred gradilišra okupili tvrde i da su bageri prvobitno došli, a da gradilište nije ni bilo obezbeđeno, nakon čega su investitori posle njihovih žalbi gradilište obezbedili ogradom.

„Deca iz više od 10 ulica koriste taj plac kao jedini siguran put do OŠ Narodni heroj Siniša Nikolajević, to je jedino izbegavanje sa direktnim saobraćajem, jer ako idu ulicom Grčića Milenka njihov ranac je širi od trotoara. Sve komšije koriste tu zelenu površinu kao jedinu površinu na koju izvode svoje ljubimce. Sada ćemo se ovog puta obratiti direktno i ponoviti našu peticiju, a to je da de sve svrati u prvobitno stanje“, rekao je za N1 Vladimir Nedeljković.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести