NaslovnaVesti"Nikad neću reći da je godola loša jer ju je neko drugi...

„Nikad neću reći da je godola loša jer ju je neko drugi gradio“

„Nisam došao ovde na Zlatibor zbog razgovora političkih partija, već sam došao da podržim važan projekat. Od mene nikada nećete čuti da je ova gondola loša samo zato što ju je radio neko drugi, bila bi sramota da to kažem. Ko ju je uradio, napravio je dobru stvar za Srbiju“, rekao je Aleksandar Vučić prilikom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru.

Vučić do sada nijednom nije bio na Zlatiboru, gde njegova Srpska napredna stranka nema vlast, već Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije, ali se i to danas promenilo. Jer, predsednik Srbije boravio na našoj planinskoj lepotici, gde je objasnio koliko je panoramska gondola značajna za celu Srbiju.

Fama o poseti Vučića „opozicionom“ Zlatiboru

– Imao sam spreman govor, ali sam od njega odustao posle Milanovih reči, pa ću zato govoriti iz glave i iz srca. Nisam došao ovde zbog razgovora političkih partija, za to smo uvek spremni, došao sam da podržim važan projekat i da kažem koliko se kao predsednik Srbije radujem svakom prijektu koju donosi dobro svakom građaninu. Od mene nikada nećete čuti da je gondola loša zato što je izgradio neko drugi. Bila bi sramota da to kažem. Mi ćemo se truditi da pomognemo, ne zanima me ni najmanje ko je na vlasti, ko je imao tu ideju. Došao sam da čestitam ko je uradio gondolu, jer je udario dobru stvar za Zlatibor i celu Srbiju, tako svi treba da se odnosimo – istakao je Vučić.

A zatim je najavio i nove projekte u zapadnoj Srbiji.

– Takođe, želim da kažem da osim puta za Požegu, koji će biti gotov do Svetog Nikole, mi smo pričali i dogovorili se da pomognemo izgradnju obilaznice do Zlatibora, trudićemo se da Zlatibor približimo Beogradu i drugim urbanim centrima. Važno je da pričamo o izgradnji sekundarnog gasovoda, što će žiteljima Zlatibora omogućiti bolji život. Nastaviće se trka između Vrnjačke Banje i Zlatibora, kada je reč o turističkim ponudama, uzložili smo veliki novac u Vrnjačku Banju, a daćemo ne mali novac i Zlatiboru. Bićemo uz vas, kao što ste vi uz Srbiju, nevezano za to ko se nelazio na vlasti i ko će se sutra nalaziti na vlasti. Čestitam Vama gospodine Stamatoviću, građanima Zlatibora i Čajetine i celoj Srbiji – naveo je Vučić.

Gondola na Zlatiboru FOTO: Printscreen/InstagramGondola na Zlatiboru FOTO: Printscreen/Instagram

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, bio je ponosan što je puštena u rad panoramska gondola na Zlatiboru, te se zahvalio Vučiću i vlastima i nije imao nijednu reč zamerke na račun režima.

– Poštovani gospodine predsedniče Republike Srbije, ministri, poštovani moji Zlatiborci, pomogli ste da ova investicija ugleda svetlo dana. Najduža gondola u Srbiji je rezultat ulaganja u turizam poslednjih godina. Da narpavimo hronologojiu kako je sve nastalo – rekao je Stamatović i dodao:

– 2004. godine smo krenuli sa obnovom ski centra Tornik koji je bio porušen 1999. godine u bombardovanju. Počeli smo da pričamo kako da ga obnovimo, jer smo znali da je to zamajac u turizmu. Tada je bila Vlada Vojislav Koštunice, imali smo problema, ali je sa nerazumnim ministrima. Obnova je zato trajala pet godina. Kasnije smo razmišljali da krenemo dalje, da razvijamo Zlatibor. Razmišljali smo kako su naši preci nama ostavili predanja i ideje da krenemo u izgradnju gondole. Ali je bilo neophodno da imamo prostorne planove. Tada je bila Vlada Borisa Tadića, ali je opet bilo problema na nižim nivoima – naveo je predsednik opštine Čajetina.

Aleksandar Vučić i Milan Stamatović na Zlatiboru FOTO: Printscreen/InstagramAleksandar Vučić i Milan Stamatović na Zlatiboru FOTO: Printscreen/Instagram

Istakao je da je problem u izgradnji gondole predstavljala birokratija.

– Da nismo išli kod Koštunice, teško da bismo uradili ski centar u Torniku. Uz pomoć ljudi smo uspevali da prebrodimo birokratiju i da sve „otkočimo“. Morali smo da uverimio predsednika Republike da je projekat od opšteg interesa i zahvalan sam što je to shvatio i što smo uz neke prepreke uspeli da završimo ovaj projekat. I da dobijemo građevinske i upotrebnu dozvolu, te danas možemo da pustimo u rad gondolu. Ova današnja poseta Vučića vraća nas na početak dijaloga između opozicije i vlasti. Nadamo se da će ovo biti na opšti interes Srbije i Zlatibora – zaključio je Stamatović i zahvalio se svima koji su pomogli izgradnju gondole.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести