NaslovnaSportNiški žandarm: Sud potvrdio odluku Nebojše Stefanovića o otkazu

Niški žandarm: Sud potvrdio odluku Nebojše Stefanovića o otkazu

Sedmorica žandarma osuđenih za napad na brata predsednika Srbije Andreja Vučića, brata ministra finansija Predraga Malog i pripadnike Kobri žalila su se Upravnom sudu zbog, kako tvrde, nezakonitog otkaza.

Budući da su uslovno osuđeni, smatrali su da imaju pravo da ostanu u policijskoj službi.

Ranije su kazali da im je dodatno bilo neobično to što je njihove otkaze potpisao lično nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a ne direktor policije Vladimir Rebić čija je to direktna nadležnost.

Gigić, žandarm koji je dva puta bio ranjavan na Kosovu 1999. i u Kopnenoj zoni bezbednosti 2000. godine, izjavio je ranije da ne želi da se pomiri sa otkazom posle osuđujuće presude u slučaju napada na vojne policajce, te Andreja Vučića i Predraga Malog.

Pozvao se na Zakon o policiji po kome za uslovnu osudu ne sledi automatski i prekid radnog odnosa u policiji.

„Razlog je jednostavan. Osuđeni smo na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci sa rokom provere od tri godine. Apsolutno, po svim pravnim aktima, trebali bismo ostati u radnom odnosu“, naglasio je ranije Gigić.

Tog kobnog dana, 28. septembra 2014, Gigić je bio na zadatku tokom Parade ponosa u Beogradu, kada su iznenada u zaštićenu zonu pokušali da uđu brat tadašnjeg premijera i brat gradonačelnika, u pratnji dvojice pripadnika Kobri u civilu… Došlo je do okršaja koji je zabeležila i kamera N1.

Gigić veruje da je njemu i njegovim kolegama poslata poruka time što im je rešenja o otkazu potpisao lično ministar. „Nisam imao slučaj da sam primio bilo koje rešenje od ministra unutrašnjih poslova, niti iz kabineta ministra unutrašnjih poslova, sa potpisom ministra. Tako da smatram da nije uobičajena praksa“, ocenjuje Gigić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести