Abazović je inače pre nekoliko dana takođe bio u žiži javnosti pošto je optužio DPS Mila Đukanovića da crtaju mete ljudima na leđima i da odlaze ostavljajući “sprženu” zemlju, koju su 30 godina pljačkali.

“Ovo će biti prva demokratska vlada u istoriji Crne Gore”, rekao je Abazović koga je mandatar Zdravko Krivokapić predložio za potpredsednika Vlade Crne Gore.

A već prvog radnog dana, Abazović je otpustio direktora Uprave policije (UP), Veselina Veljovića.

“Dogovoreno da gospodin Veljović više neće biti direktor”, napisao je Abazović na Tviteru uz fotografiju sa sastanka.

 

Praktično istog dana, Abazović je na Tviteru napisao da se “dogovorio” i sa direktorom Agencije za nacionalnu bezbednost Dejanom Peruničićem da on više neće obavljati tu funkciju.

Pored toga što je Abazović beskompromisan onako kako se i očekivalo da će biti, način na koji je saopštio da se sa direktorima državnih organa “dogovorio” da ih otpusti, jednako je privukao pažnju kao i činjenica da će se direktorske garniture definitivno promeniti.

Dritan Abazović je u trenutku kada je crnogorska opozicija uhvatila zalet, zaista postao regionalna politička zvezda; “dritanka” je postala nova omiljena frizura Balkanaca, na društvenim mrežama polemisalo se i o Dritanovom političkom programu i tome da li Dritan ima devojku, a Srbima je jedino ostalo da kukumavče na tim istim mrežama i sanjaju da će se i kod nas pojaviti takav tip.

Nije bilo potrebno mnogo da Dritan Abazović ponovo bude glavna tema na društvenim mrežama, a naročito među Tviterašima koji su imali sjajne ideje koga bi sve Ditan trebalo da “pozove na razgovor”.