NaslovnaVestiNovosadska ,,barbika" i Đorđević favorizovali firme po Vojvodini

Novosadska ,,barbika“ i Đorđević favorizovali firme po Vojvodini

Odlazeći ministar Đorđević i njegova pomoćnica BIljana Barošević su poslednje dane mandata Đorđevića iskoristili kako bi firmi brata Ane Brnabić odobrili i prebacili 560 miliona dinara.
Zamenica ministra BIljana Barošević, inače bivši kadar demokratske stranke, a sada poslušnik SNSa je favorizovala firme za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom po Vojvodini. Određene firme su uzastopno unazad nekoliko godina bile finasirane i sa nacionalnog i sa nivoa Vojvodine. Neke od njih sa nekoliko puta većim iznosima u odnosu na firme u ostalim delovima Srbije.

Na ovaj način bivši ministar i njegova zamenica BIljana Barošević su zloupotrebli svoj položaj da pomognu firmama u Vojvodini diskriminišući firme u centralnoj Srbiji.

Trebalo bi da objasne kako je moguće da su samo vojvođanske firme ispunjavale uslove za podsticaj iz njihovog ministarstva dok su iste takve firme u Srbiji postajale predmet stečajnih postupaka iako je u budžetu bilo novca da se one održe.
Zašto bi BIljana o tome razmišljala kada je bolje odlaziti na skupa letovanja dok narod gladuje a osobe sa invaliditetom bivaju „otpisane“ od ministarstva koje o njima treba da brine.
Detaljnije ćemo se baviti analizom odobrenih sredstava firmama u Vojvodini kojima je Baroševićeva odobrila novac i u kakvoj je vezi sa njihovim vlasnicima?! 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести