NaslovnaVestiOBNOVA :BAMBILENDA" Ruganje mafijaškog režima svojim žrtvama

OBNOVA :BAMBILENDA“ Ruganje mafijaškog režima svojim žrtvama

Ovde se ne radi samo o retorici ili istim likovima sa turobne političke devedesetih. Simbol bahatosti porodice Milošević i propasti jednog društva, „Bambilend“, nekada vlasništvo Marka Miloševića, ponovo će biti otvoren i definitivno se vratiti u živote građana Srbije.

Povodom najave ponovnog otvaranja nekadašnjeg parka za decu Marka Miloševića u Požarevcu, reakcije su zasluženo oštre.

Bambi park ne radi preko 20 godina FOTO: Printscreen Bambi park ne radi preko 20 godina FOTO: Printscreen

– Najskuplji zabavni park na svetu, koji je napravljen tako što je Milošević trampio Kosovo i Metohiju za Bambilend, tragičan je spomenik jednom vremenu i jednoj epohi, koja je sada oživela kroz jednog od aktera i kreatora tog zlog doba – kaže za Danas član Glavnog odbora DS i nekadašnji član Otpora Srđan Milivojević.

Bambi park, nekada vlasništvo Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, ponovo će da otvori vrata, najavio je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca. Kako prenose Novosti, Pavlović je rekao da je završeno idejno rešenje za „Bambi park“, koji će postati sportsko-rekreativni kompleks.

Srđan Milivojević FOTO: ATA ImagesSrđan Milivojević FOTO: ATA Images

– Na nama je da obezbedimo sredstva i da polako počnemo da uređujemo taj kompleks. Volje imamo, znanja imamo, najveća muka biće finansije, ali nadamo se da ćemo obezbediti novac – rekao je Pavlović.

Bambilend je otvoren u ratno vreme, 1999. a zatvoren godinu dana kasnije, u uspomenama boraca protiv Miloševićevog režima nikako nije dečije zabavište, već simbol propasti društva.

Srđan Milivojević kaže da je Milošević bio otelotvorenje zla, a „Vučić je groteska koja simbolizuje to vreme i kao groteska će i završiti“.

– Bambilend je pravljen na krvi heroja sa Košara, na žrtvovanju generacije sa Paštrika, na strahotama i patnjama ljudi koji su stradali da bi odbranili ono što je Milosević izdao, a Vučić prodao. Ponovno pokretanje ovog projekta je još jedno ruganje ovog mafijaškog režima svojim žrtvama – zaključuje Milivojević.

Dinko Gruhonjić Foto: Medija centarDinko Gruhonjić Foto: Medija centar

I novinar Dinko Gruhonjić za Danas podseća da je otvaranje „Bambi parka“ kruna povratka u devedesete godine.

– Odavno je bilo krajnje vreme da prestanemo da se čudimo što Vučić, Dačić, Vulin… vraćaju Srbiju na fabrička podešavanja iz devedesetih godina 20. veka. Pobogu, pa bilo bi čudno da je drugačije. Ovu vlast je moguće pobediti jedino na političkoj platformi koja je suprotna od devedesetih. Naravno, uz veoma dobru organizaciju i svest o tome da je preko puta prava nacionalističko-kriminalna neman – poručio je Gruhonjić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести