NaslovnaVestiObućina: Srbija će imati više zlata nego litijuma

Obućina: Srbija će imati više zlata nego litijuma

„Budućnost još nije stigla, ali su najave njenog dolaska sve jače: u njoj će, danas saznajemo, Srbija imati zlata ko litijuma! Kako? Pa lepo…U novom kineskom rudniku Čukaru Peki na istoku Srbije otkrivena je velika zlatna žila. Toliko velika da će Srbija moći da stane prva u red da kupi to zlato od Kineza, po najpovoljnijim tržišnim cenama“, rekla je večeras na početku emisije „Pregled dana“ na Newsmax Adria Jelena Obućina.

„Ako je tako sa zlatom, zamislite šta će tek biti sa litijumom. Rio Tinto kopa a mi sve prvi kupimo, pa pravimo baterije – pa da vidimo kad počne litijum da fali svetu a sav kod nas. Kako nam se smeši dinar koji će imati litijumsko zlatnu podlogu. Bićemo ne odmah iza Finske, kako nam danas govore, nego ispred!“

„U toj budućnosti, doduše, nema Mubadalinih čipova, nema Tenisovih veprova a nema ni letećih automobila …, ali, to su bile najave budućnosti iz 2015., 2017. i 2018…. ta je budućnost zastarela. A dok futuristička ne stigne, setimo se ‘Metle bez drške’, a tamo ima stih ….al’ budućnost ipak biće svetla,.bolnice kad počne da čisti jedna malo neobična metla“, završila je uvod u „Pregled dana“ Jelena Obućina.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести