NaslovnaČitaoci pišuOd Prokuplja za penzionere pre izbora ni POLA KILOGRAMA PASULJA

Od Prokuplja za penzionere pre izbora ni POLA KILOGRAMA PASULJA

Dugo najavljivana akcija podele paketa za peznionere čije penzije su manje od 25.000,00 dinara ostala je nerealizovana, bar ne pre izbora. Čak je na sajtu grada Prokuplja postavljeno obaveštenje VELIKIM slovima da će se paketi deliti. Verovatno da hoće, ali pre izbora nisu uspeli da pakete od po 900,00 dinara po jednom penzioneru podele. Da li se radi od velikoj želji da se kupi još neki glas za srpsku naprednu stranku pa je od prevelike želje i žurbe došlo do propusta u radu čelnika gradske uprave i akcija će morati da sačeka neki datum posle izbora?! A da im se žurilo, govori u prilog činjenica da su brojni mediji preneli ovu bombastičnu vest o podeli paketa. Tako je na sajtu grada Prokuplja 12. juna objavljena vest:
,,Kao odgovorna vlast, osećamo potrebu da pomognemo svim našim sugrađanima, počev od najmlađih pa do najstarijih. Obzirom da su naši najstarji sugrađani zainteresovani da li se negde upisuju, kako preuzimaju pakete, lokalna samouprava obaveštava penzionere da nije potrebno nikakvo upisivanje i da će im ova pomoć, nakon završene procedure javne nabavke, stići na kućnu adresu.“
Da ova priča o paketima bude još gora gočinjenica da je vrednost tih paketa oko 900,00 dinara po pezioneru što je ponižavajuće.
Na sajtu grada Prokuplja vidi se da oko tih paketa stvar nije baš najčistija, obzirom da na toj javnoj nabavci ima čak tri pitanja. Uvidom u konkursnu dokumentaciju uverili smo se da su pitanja opravdana jer u samoj nabavci nisu precizirani troškovi pakovanja, transporta, dinamika trasnporta, rok isporuke isl. Jedan od potencijalnih učesnika u javnoj nabavci je podneo zahtev za zaštitu prava i ta nabaka je stavljena pod znakom pitanja, a mi ćemo pratiti kako se odvija.
Narodni poslanik Darko Laketić je gostujući na televiziji MOST Net izjavio da je podržao predlog da se ti pakteti ne dele pre izbora, kako ne bi penzioneri mislili da ih neko kupuje. Ako su njegove namere tačne i ne želi da iznosom od oko 900,00 dinara kupi koji glas za sns, ne razumemo čemu onda onoliko obaveštenje na sajtu grada Prokuplja i tolika panika oko paketa od 900,00 dinara?
Očigledno da se posao nije odvijao po unapred dogovorenoj dinamici, negde je zapelo i morali su da sačekaju sa podelom paketa.
Ono šta je našoj redakciji privuklo najveću pažnju je to da se u paketu nalazi POLA KILOGRAMA pasulja. POLA KILOGRAMA, čak ne ni kilogram!Da li je to dovoljno za jedan ručak i ko još pakuje pasulj u količinama od 500gr?

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site