NaslovnaVestiOd Vesića s ljubavlju: Kokezi za 5 dana 480 miliona!

Od Vesića s ljubavlju: Kokezi za 5 dana 480 miliona!

Javnost se s pravom puta šta je sa Slavišom Kokezom, bivšim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, koji je od strane tabloida, koje kontroliše Aleksandar Vučić, optužen da je hteo da ubije predsednika, ali i da je ukrao 640 miliona. Od Kokeze nema traga ni glasa, ali milioni na račun njegovih firmi samo kaplju. Častili su gradski oci bivšeg predsednika FSS sa 480 miliona dinara za pet dana, što, naravno, ne bi bilo moguće bez amina sa Andrićevog venca.

– Kokezini redovni mesečni prihodi za novembar – od Vesića s ljubavlju: 12. novembar – 132 miliona dinara, 16. novembar – 216 miliona dinara, 17. novembar – 132 miliona dinara – napisala je na Tviteru Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde, pa onda i pitala:

– Šta li će tek biti u decembru kada počne sezona poklona.

Mila Popović je na Tviteru objavila i dokumentaciju svojih tvrdnji, pa se iz papira jasno da zaključiti da Kokezina firma „Prointer“ radi li, radi. Nema veze to što je u ilegali, bitno je da se milioni slivaju na račun.

Goran Vesić FOTO ATA imagesGoran Vesić FOTO ATA images

Prvi milionski posao stigao je 12. novembra. Tada je Kokezinoj firmi „Prointer“ kao članu grupe ponuđača, među kojima su i firme „Unicom Telecom“ i „Sapiens Solutions“ dodeljen ugovor u vrednosti od 131.940.000 dinara sa PDV-om. Sredstva su dobijena u postupku javne nabavke usluge – Implementacija SAP HCM modula na nivou IBK grada Beograda – finansijski informacioni sistemi. 

Četiri dana kasnije novi veliki posao za Kokezinu firmu. Naime, grupi ponuđača, među kojima se nalaze „Prointer“ i „BRT CO“ dodeljen je ugovor u vrednosti od 215.916.000 dinara sa PDV-om, a javna nabavka je vezana za implementaciju SAP rešenja za javne prihode.

I na kraju, treći posao koji je Kokezina firma dobila jeste onaj u vrednosti od 132 miliona dinara, što će reći da je za samo pet dana na račun „Prointera“ iz gradskog budžeta leglo je 480 miliona dinara. Malo li je?

Dakle, Slaviša Kokeza možda jeste u ilegali, ali to ne znači da je život za njega ili njegove poslove stao. Naprotiv, on iz fotelje svog doma uspeva da „Prointer“ održi na tržištu.

Podsetimo, grad Beograd je u martu ove godine, upravo dok je trajala kampanja u prorežimskim medijima protiv Kokeze, njegovoj firmi „Prointer“, dodelio Ugovor o IT uslugama za predškolske ustanove i prihvatilišta u vrednosti preko 50 miliona dinara.

Slaviša Kokeza FOTO: StarsportSlaviša Kokeza FOTO: Starsport

Pravi primer kako politika utiče na uvećavanje privatnog bogastva pokazuje Kokezina firma „Prointer“, koja je od oko 150.000 evra (15,9 miliona dinara) u 2011. godini, došla do 50 miliona evra u 2016. godini. Svih tih godina, glavni partner i finansijer Kokezine firme bila je država, odnosno njene institucije i preduzeća.  

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести