NaslovnaVestiOTKRIVAMO! Bivši predsednik Srbije umešan u KUPOVINU DIPLOMA?! Šta na to kaže...

OTKRIVAMO! Bivši predsednik Srbije umešan u KUPOVINU DIPLOMA?! Šta na to kaže Aleksandar Vučić?!

U saopštenju policije tada je navedeno da se među uhapšenima nalaze i G.K., u svojstvu odgovornog lica univerziteta kao i A.K. i M.A. za koja je iz MUP saopšteno da su uhapšeni u svojstvu zaposlenih na univerzitetu.

„Pod punom materijalnom i moralnom odgovornošću izjavljujemo da navedeno lice nije odgovorno lice univerziteta, odnosno da lica koja su navedena nisu zaposlena na univerzitetu, te da univerzitet nema nikakve direktene veze sa sumnjama koje su izrečene, a što ostavljamo nadležnim institucijama da se izjasne“, istaknuto je u saopštenju.

Prema rečima poslovne sekretarke Uniona Ruže Aničić, reč je o zaposlenicima Fakulteta za menadžment iz Sremskih Karlovaca, koji je pridružni član Union, ali sa sopstvenim organima upravljanja i odgovornim licima.

„Oni su pravno lice koje imaju svoje organe upravljanja i svog dekana. Svaki fakultet mora da bude član nekog univerziteta i mi ne negiramo da je FAM u sastavu našeg, ali su oni odvojeno pravno lice koje ima svog dekana i koji je u obavezi da proveri sve javne listove svakog studenta“, kaže za Nova.rs Aničićeva.

Ona je pojasnila da podružne članice Union univerziteta jedini imaju zajedničkog rektora.

„Sve diplome, pored dekana, potpisuje i rektor Union univerziteta, ali je zaista nemoguće očekivati da rektor proverava svaku diplomu i studenta ponaosob“, kaže sekretarka, pojašnjavajući da je to upravo obaveza dekana fakulteta.

Fakultet za menadzment iz Sremskih Karlovaca je inače dospeo u žižu javnosti 2012. godine kada je opozicija optužila tadašnjeg predsedničkog kandidata iz redova SNS da nema završen fakultet. Ubrzo je u javnost istupio tadašnji zamenik dekana FAM Zoran Savić, koji je izneo javnosti diplomu Tomislava Nikolića.

Savić je rekao da je Nikolić diplomirao na smeru za menadžment na osnovnim studijama i dodao da je on upisan i u monografiji fakulteta kao student iz generacije diplomiranih studenata 2006/2007. godine.

On je dodao je da je tema Nikolićevog diplomskog rada bila iz oblasti marketinga političkih stranaka. Prema njegovim rečima, Nikolić je za Fakultet za menadžment bio „student kao i svaku drugi“, od oko hiljadu studenata koji su do sada diplomirali. Kako se ispostavilo, Nikolić je bio redovan i uspešan student koji je često ispite polagao i nedeljom. FAM je u međuvremenu, pre četiri godine promenio vlasnike.

Izvor: Nova.rs

 

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести