Pantelić: Želimo direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 1Marko Pantelić Foto: STARSPORT

„Zadovoljni smo sa žrebom, želimo direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Portugal nam je stari poznanik, već smo imali prilike da se sastajemo u kvalifikacijama. Sigurno da nas očekuju ponovo dve jake i veoma neizvesne, interesantne utakmice“, rekao je Pantelić, preneo je sajt Fudbalskog saveza.

Žrebom u Cirihu određeno je da će se reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine takmičiti u Grupi A sa Portugalom, Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

Pantelić je ocenio da će se borba za prvo mesto u grupi voditi između Srbije i Portugala.

„Irce takođe dobro poznajemo, imaju svoj prepoznatljiv stil koji forsiraju decenijama. Luksemburg nam je bio rival u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, selekcija koju dobro poznajemo. Sa Azerbejdžanom dugo nismo igrali, ali to je svakako jedan od rivala sa kojim želimo da ostvarimo maksimalan rezultat“, naveo je Pantelić.

Kvalifikacije se igraju od 24. marta do 16. novembra 2021. godine. Direktno na turnir plasiraće se pobednici 10 grupa, a 10 drugoplasiranih i dve reprezentacije iz Lige nacija igraće u baražu sa tri grupe od po četiri ekipe, a zatim slede polufinalni dueli, odnosno finalni meč u svakoj grupi.