NaslovnaVestiPerformans isred niškog SPS-a: Katodna cev sa krstom i petokrakom na poklon

Performans isred niškog SPS-a: Katodna cev sa krstom i petokrakom na poklon

Govor funkcionerke SPS-a iz Niša Ane Grozdanović u kome je, između ostalog, navela da su samo hrišćani pravili katodne i radio cevi, da narod treba da se raduje jer će „u jednoj sekundi velika svetlost s neba da se pojavi, a ljudi će reći nuklearn udar ili rat“ – ne prestaje da odjekuje i inspiriše. Danas je taj govor bio povod za performans ispred prostorija SPS-a u Nišu, koji je organizovao umetnik Slavoljub Blagojević.

Blagojević je ipsred sedišta socijalista u Nišu ostavio „poklon“ – stari televizor i katodnu cev sa petokrakom i krstom.

„Ovo je metafora i kritika upućena svim mladima koji se povode za takvim koji su na akademiji, koji su kao Kebara, Martinović, Atlagić. To je spoj petokrake i krsta, to je apsurd da se spaja. Oni su toliko izgubili kriterijum da više ne znaju šta spajaju“, kaže Blagojević za N1.

Kako kaže, šokirao se kada je gledao snimke akadmije mladih SPS, koja ga je, kaže, podsetila na akdemiju SNS.

„Ne mogu da shvatim da su iskopirali te mlade SNS. Sve je rijaliti, da su hrišćani izmislili katodnu cev, da ćemo dobiti prosvetljenje oodzgo, ne znam da li od Dačića ili Vučića“, kaže umetnik.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести