“Novim merama obuhvaćeni su zatvoreni trgovinski centri i slični objekti u kojima se obavlja delatnost trgovine na malo, a čija je površina veća od 300 kvadratnih metara. U tom prostoru maksimalan broj posetilaca ograničava se na jednog posetioca na devet kvadratnih metara”, saopštila je Vlada Srbije.

Redari će biti u obavezi da kontrolišu poštovanje epidemioloških mera u objektima – nošenje maski, držanje fizičke distance i broj dozvoljenih posetilaca. Na terenu će biti angažovan povećan broj sanitarnih inspektora, koji će kontrolisati poštovanje mera u objektima i hotelima, naročito na Kopaoniku i Zlatiboru.

Ovog vikenda možete duže i da švrljate po pijacama. Naime, pijace koje se nalaze u sistemu JКP “Gradske pijace”, u subotu i nedelju radiće do 19.00 sati, dok će samo pijaca Palilula raditi do 20.00 sati.

JКP  “Gradske pijace” apeluju na sve sugrađane koji dolaze na beogradske pijace, da se i dalje pridržavaju epidemioloških mera, da drže propisanu distancu prilikom obavljanja kupovine, kao i da nose zaštitne maske.

Radno vreme beogradskih pijaca bilo je skraćeno zbog mera protiv koronavirusa, pa su viknedima radile do 15h.