NaslovnaVestiPoslanica SNS-a koja napada medije radi kod Vučevićevog oca

Poslanica SNS-a koja napada medije radi kod Vučevićevog oca

Poslanica SNS Biljana Pantić Pilja na sednici Skupštine Srbije održanoj juče nazvala televizije N1 i Nova S “antisrpskim medijima, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima“. Istraživali smo ko je ova osoba.

Na ovaj način poslanica SNS je nacrtala mete novinarima N1 i Nova S, a njen metod, po mišljenju mnogih, neodoljivo podseća vreme kad su se s nezavisnim medijima obračunavali ratnih devedesetih godina, u vreme režima Slobodana Miloševića.

 

Biljana Pantić Pilja rođena je 1983. godine. U biografiji na sajtu „Otvorenog parlamenta“ navodi se da je završila osnovne i master studije na Pravnom fakultetu u Novom Sadu

Advokatica je od 2011. godine. Zaposlena je u advokatskoj kancelariji “Vučević”, koju je osnovao Zoran Vučević, otac aktuelnog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je takođe advokat te kancelarije.

Od osnivanja Srpske napredne stranke do juna 2010. bila je predsednica stranačkog Mesnog odobra Bistrica. Prvi put za narodnu poslanicu izabrana je na izborima 2012, a potom i 2014.  i 2016. godine. Od 2014. do 2016. godine bila je predsednica Saveta za društvene delatnosti i članica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za evropske integracije.

„Ona je inače u periodu od 2016. do 2020. bila kadar naprednjaka iz Novog Sada sa najvišim troškovima u Skupštini Srbije, te je za njen rad iz budžeta izdvojeno 8,1 milion dinara, objavljeno je na sajtu Radija 021, 10. avgusta ove godine.

U januaru 2020. Parlamеntarna skupština Savеta Evropе u Strazburu izabrala ju je za potprеdsеdnicu Komitеta za izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava.

I nakon izbora u junu 2020. ostala je poslanica Skupštine Srbije.

Na jučerašnji dan u Skupštini Srbije nazvala je televiziju N1 i Nova S “antisrpskim medijima”, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

“Evo poslednji članak koji je danas izašao na antisrpskoj stranici jednih novina, N1 je u pitanju, u stvari televizije… ‘Velika skupštinska štala’, to je ova Narodna skupština, ‘postala je razbojište u kome komični pajaci’, to su narodni poslanici, predstavnici građana Srbije, ‘opasne budaletine, narikače i nedovršene kreature brane svoga tvorca od atentata’. E, na tako nešto REM ne reaguje. A ovim nezavisnim medijima – N1 i Nova S, antisrpskim medijima, nema tu trunke nezavisnosti. Njih može opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik, strani plaćenik.”

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести