NaslovnaVestiPOSLE GODINU DANA Opozicioni političar na RTS-u

POSLE GODINU DANA Opozicioni političar na RTS-u

Ono što su mnogi priželjkivali već osam godina i ono što bi trebalo da se događa barem više puta nedeljno, večeras se dogodilo na RTS-u. Javni servis je konačno u studiju ugostio neke od pripadnika opozicije, koji su sa predstavnicima vladajućih stranaka debatovali u emisiji „Reč na reč“. Iako to nije izgledalo onako kako bi zasita trebalo, u odnosu na neka ranija vremena vidi se kakav-takav pomak.

Miroslav Aleksić, PrintscreenMiroslav Aleksić, Printscreen

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, bio je prvi opozicioni političar na RTS-u posle godinu dana, računajući naravno opoziciju koja je bojkotovala izbore. Podsetimo, poslednjem je to pošlo za rukom lideru ove stranke Vuku Jeremiću, u decembru prošle godine, a koliko je narod željan da čuje drugačije mišljenje od Aleksandra Vučića, govori podatak da je to Jeremićevo gostovanje bilo najgledanija emisija Javnog servisa.

Gosti u večerašnjoj emisji bili su Sandra Božić (SNS), Slavica Đukić Dejanović (SPS), Radovan Tvrdišić (SPAS), Aleksandar Šešelj (SRS), Aris Movsesijan (Nova stranka) i Miroslav Aleksić (Narodna stranka).

Diskutovalo se o koronavirusu, o merama Vlade i Kriznog štaba, stanju u zdravstvu i nabavci vakcina.

Svaki od gostiju imao je 30 sekundi da obrazloži svoje izlaganje kada dobije reč, a zanimljivo je to da je predstavnica SNS uvek dobijala reč kako bi odgovorila Aleksiću na iznete stavove, koji ranije nisu mogli da se čuju na RTS.

– Srbija je mnogo bolje mogla da se nosi sa ovim virusom. Vlast je odmah na početku podelila Srbiju i u Krizni štab je izabrala podobne lekare. Zašto se dešava da je Srbija u nekim delovima bila prva po broju zaraženih na milion stanovnika u svetu – rekao je Aleksić.

Na reči Božić da se Aleksić bavi politikanstvom, potpredsednik Narodne stranke je odgovorio:

– Ne radi se ni o kakvom politikantstvu, nego o istini. Istina je da svi pacijenti koji čekaju na pregled video koliko je zdravstveni sistem pukao. Stariji od 90 godina čekaju ogrnuti ćebadima. Hitna pomoć prevozi kovid pacijente, ispaštaju oni koji treba recimo da idu na dijalizu. Sve je razoreno što se tiče zdravstvenog sistema u Srbiji.

Sandra Božić, PrintscreenSandra Božić, Printscreen

On je dodao da je tokom pandemije koronavirusa u Srbiji bez posla ostalo oko 200.000 ljudi, da građani imaju poverenja u lekare koji su heroji, ali ne mogu da imaju poverenja u one koji vode državu.

– Lončar je u januaru najavio da ćemo mi praviti vakcinu, Vučić je potom govorio da ćemo do kraja dobiti 1,8 miliona vakcina, potom milion. Mi ni sada ne znamo šta će biti i da li ćemo uskoro dobiti vakcine – kazao je Aleksić.

Na reči predsavnice SNS da je prethodna vlast kriva za stanje u zdravstvu i u bolnicama, Aleksić je kazao:

– Navikli ste lažete i to konstatnto, prenoseći izajve iz režimskih tabloida. Zašto ranije nije urađeno, treba da pitate gospođu Đukić Dejanović koja stoji pored vas, već osam godina ste na vlasti. No, važnija vam je bila korupcija od onoga što treba da se uradi.

Učesnici debate Učesnici debate „Reć na reč“

Božić je optužila Aleksića da ga je Đilas poslao da iznosi stavove u emsiji, iako je on potpredsednik Narodne stranke, a ne Stranke slobode i pravde kojoj Đilas pripada.

Govorila je o tajkunima, o ukradenih 619 miliona evra i optuživala prethodnu vlast da je uglavnom za sve kriva, iako ti ljudi već osam i po godina ne upravljaju državom.

Bilo kako bilo, utisak večeri je konačno pojavljivaje opozicionog političara na RTS-u, a nadajmo se da će televizija koju svi plaćamo nastaviti sa ovakvom praksom i da neće više vladati klasično jednoumlje, već da će programi, ako ništa drugo, imati barem primese normalnosti kao što se to dogodilo večeras.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести