NaslovnaVestiPOTVRĐENO ĐOKOVIĆ DOBIO DOZVOLU FEDERALNE VLADE ZA ULAZAK U AUSTRALIJU - DOKUMENTA...

POTVRĐENO ĐOKOVIĆ DOBIO DOZVOLU FEDERALNE VLADE ZA ULAZAK U AUSTRALIJU – DOKUMENTA TO I DOKAZUJU

Novak Đoković nalazi se u imigrantskom hotelu u Melburnu posle velike ujdurme sa vizom koje su mu priredile vlasti u Australiji, a objavljena dokumenta otkrivaju da je srpski teniser maksimalno poštovao proceduru i uputstva.

Srpski teniser je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije na osnovu kojeg je krenuo put Australije, a koje mu je izdala lekarska komisija.

U daljem toku izdavanja vize, Đoković je dobio i pismo dan pre polaska koje potvrđuje da je zadovoljio sve kriterijume za ulazak u zemlju.

Međutim, kada je stigao na aerodrom, počelo je maltretiranje koje je trajalo preko sedam sati i koje se završilo ukidanjem vize i nalogom za deportaciju.

Srpski teniser je podneo žalbu i sada u teškim uslovima čeka odluku federalnog suda.

Novak Đoković je dobio medicinsko izuzeće na osnovu preležanog koronavirusa, a pozitivan test je imao 16. decembra kako je navedeno u dokumentima za prijavu.

Đoković, kroz svoje pravne dokumente, tvrdi da ima tri osnova za žalbu na ukidanje njegove vize.

U dokumentima on tvrdi da mu je uskraćen pravičan proces delimično zbog prirode njegovih intervjua na aerodromu u Melburnu, gde kaže da mu je bio uskraćen pristup svom pravnom timu.

Foto:fcfcoa.gov.au

Oni takođe kažu da će tvrditi da je odluka protivna najnovijem savetu ekspertske grupe ATAGI uprkos toj izjavi i da nisu uzete u obzir olakšavajuće okolnosti van Đokovićeve kontrole.

U dokumentima se navodi da je 18. novembra dobio vizu za ulazak u Australiju, a 30. decembra dobio potvrdu o izuzeću od glavnog lekara Tenis Australije.

U tom izuzeću je navedeno da je bio pozitivan na koristeći PCR test 16. decembra, ali da nije imao temperaturu ili druge simptome u prethodna 72 sata.

Njegovi advokati tvrde da je 1. januara dobio dokument od Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa njegovom „australskom putnom deklaracijom“.

U dokumentima se kaže  Đokovićeva deklaracija o putovanju u Australiju [je bila] procenjena“ i da „njegovi odgovori ukazuju da je ispunio uslove za dolazak u Australiju bez karantina tamo gde je to dozvoljeno nadležnost vašeg dolaska.”

U dokumentima je detaljno opisano Đokovićevo iskustvo na aerodromu u Melburnu u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

Tvrde da je intervjuisan od 12.21 u četvrtak ujutro do 12.52, a zatim je oko 4 sata rešeno da će mu viza verovatno biti otkazana.

Foto:fcfcoa.gov.au

Đokovića su pitali da li može da da dalje objašnjenje o svojim okolnostima, a on je potom zatražio da ga dostavi do 8 ujutro kako bi mogao da razgovara sa svojim savetnicima.

U dokumentima se tvrdi da je zvaničnik graničnih snaga rekao: „To je sasvim u redu, razgovarao sam sa svojim nadzornicima i oni su više nego srećni što vam dozvoljavaju da se odmorite (sic).“

Foto:fcfcoa.gov.au

Drugi razgovor je, kako tvrdi, obavljen oko 6 sati ujutru, gde mu je rečeno da može da se odmori do 8.30 i Đoković je otišao da spava.

Tvrdi da su ga ubrzo probudili i izvršili pritisak da donese odluku da li da pristane na ukidanje vize.

Novak tvrdi da je tada popustio i da je viza otkazana u 7.42 ujutro.

Kompletnu dokumentaciju možete pogledati na ovom linku.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site