NaslovnaVesti"Predsednik na struju, pečenjar na baterije"

„Predsednik na struju, pečenjar na baterije“

Sve u životu dođe na naplatu. Svoje odluke plaćamo sami i to kada nam najmanje odgovara. Slično je i u politici. Sve dođe na naplatu, ali cenu loših odluka plaćaju građani. Najbolji dokaz za to je potpuni krah elektroenergetskog sistema posle prvog snega. Sve se raspalo za 48 sati. To je cena kada na mesto direktora postavite vlasnika pečenjare koji „zaboravi“ da obezbedi rezerve uglja za termoelektrane. To je cena „štednje“ na remontima koji nisu obavljeni na vreme, kako bi se prvi Pečenjar Srbije hvalio da EPS finansijski stoji odlično.

Branko Miljuš FOTO: Milica VučkoivćBranko Miljuš FOTO: Milica Vučkoivć

Koliko nas košta ovaj Vučićev izbor i Pečenjarovo neznanje nikada nećemo moći tačno da utvrdimo. Ono što znamo je da uvozimo struju po najvišim cenama, umesto da je izvozimo i zarađujemo, a ni to nismo znali da procenimo i obavimo kada treba, pa su čitavi delovi Srbije ostali bez struje. Dakle, loše nam je i to još moramo skupo da platimo.

Režim je u sklopu „kontrole štete“ i „kriznog PR“ organizovao javnu sednicu Vlade Republike Srbije na koju su bili pozvani direktori javnih preduzeća i predsednik. Sve je ličilo na scene iz filma „Igre gladi“. Gospođe ministarke sa šljaštećim nakitom, ministri u preskupim odelima i Pečenjar su se još jednom nasmejali u lice ljudima koji sve teže mogu da obezbede deci kvalitetan obrok. Program je vodila Ana Brnabić, a glavnu reč je imao onaj koji ih je sve i postavio – Aleksandar Vučić.

MIlorad Grčić, FOTO: ATA Images/Antonio AhelMIlorad Grčić, FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

Tercirali su mu Zorana Mihajlović, koja nas je obavestila da ima mnogo problema i da moramo doneti neke odluke i Aleksandar Vulin, koji je spreman da seče drveće koje pada na dalekovode, samo ako to vrhovni komandant naredi. Neko koga kamera nije uspela da pronađe je u sred svega ovoga pričao o nuklearki. Pečenjar je pričao o vremenima potpale blokova u TENT-u i Kostolcu uz potpuno odsustvo svesti šta je uradio. Kada ih čovek onako sve vidi na gomili, može samo da se zahvali višim silama ili Bogu što nam nije gore, a nije samo zato što neki inženjeri i radnici pokušavaju već deset godina da saniraju štetu i omoguće da sistem funkcionise i pored neznalica koje su dobili šansu da se igraju našim životima.

Svaka sličnost ovog tužnog skupa organizovanog u čast ubijenog elektroenergetskog sistema Srbije sa za javnost otvorenim sastancima kriznog štaba je očigledna i očekivana. To je i logično, pošto u Srbiji jedan čovek postavlja sve kadrove, uredno prebacujući odgovornost za svoje katastrofalne izbore na druge čije ćutanje kupuje našim parama.

Važno je da ovo ne zaboravimo prve nedelje u aprila. Tada odlučujemo da li neki pečenjar treba da vodi EPS, a mi da to plaćamo iz mraka i hladnih stanova dok ga, za stotine miliona evra gubitaka, Vučić poziva na odgovornost rečima „Mićo, moj“.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site