NaslovnaVesti"Presuda protiv mene dokaz da je sudstvo nezavisno"

„Presuda protiv mene dokaz da je sudstvo nezavisno“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je presuda po kojoj mora da plati 200.000 dinara lideru Dveri Bošku Obradoviću zbog uvrede dokaz da nisu u pravu političari i mediji koji tvrde da srpsko pravosuđe nije nezavisno i da se njime upravlja iz političkih centara.

– Možda bih mogao da kažem da se upravlja iz nekih drugih političkih centara, imajući u vidu nekadašnje reforme. Ali pokazalo se da je Srbija normalna zemlja – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić i Milan Stamatović na Zlatiboru FOTO: Printscreen/InstagramAleksandar Vučić i Milan Stamatović na Zlatiboru FOTO: Printscreen/Instagram

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je pre dva dana prvostepenu presudu kojom se Vučić obavezuje da Obradoviću plati 200.000 dinara sa kamatom zbog povrede ugleda i časti, odnosno zbog toga što ga je nazvao lopovom i fašistom.

Vučić je rekao da su to radili advokati, a da on nije bio na suđenjima, ali da ni posle presude svoje mišljenje „nije promenio ni za jotu“.

NIKO KAO ON Vučić jedini osuđeni predsednik u istoriji!

Vučić osuđen zbog laži o Bošku Obradoviću!

– Ali neću da ulazim u to. Najveće slavlje bilo je u Zagrebu, u hrvatskim medijima i u delu sarajevskih, ali to pokazuje da sam mnogo toga dobro uradio za zemlju. A da li sam zadovoljan ili ne, ima vremena do pravosnažnosti i videćemo šta je istina. A poštovaću odluke suda – rekao je on.

Komentarišući tvrdnje predstavnika opozicije da će prihvatiti nezavisnost Kosova, ali da to neće uraditi ni u pisanoj ni u usmenoj formi, Vučić je rekao da mu se čini da je u sredu bio „pun mesec“ i da je to razlog takvim tvrdnjama.

– Kažu da ću priznati, ali neću ni usmeno ni pismeno. Pa kako ću? Transcendetalnom meditacijom? Ili imate onoga koji se predstavlja kao istraživač javnog mnjenja a ima 110 odsto (glasova) u zbiru?! – rekao je Vučić.

„Amaterski pripremljena istraživanja, smejao sam se“

Komentarišući istraživanje po kojem je više građana Srbije protiv njega nego što je za opoziciju, rekao je da je „juče bio čudan dan, kao da je bio pun mesec, a nije“.

– Video sam svakojaka čuda juče, izmšljena, amaterski pripremljena istraživanja, da sam se smejao. Do izbora ima vrmena i videćemo da li ćemo da se smejemo ili časno izgubimo. Razume se da mi gubimo, a oni pobeđuju, priznaćemo sve, nećemo da spaljujemo Skupštinu. To je OK, nije strašno izgubiti izbore, važno je nešto uraditi za svoju zemlju – rekao je Vučić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести