NaslovnaVestiProkuplje: Gde idu milioni namenjeni gladnima?! "Terali smo zeca isterali medveda"

Prokuplje: Gde idu milioni namenjeni gladnima?! „Terali smo zeca isterali medveda“

Prokupčani ne znaju ništa o narodnoj kuhinji… Za dve godine grad je Crvenom krstu uplatio 22,5 miliona dinara kako je u svom saopštenju navedeno na sajtu Grada. Od toga 9,5 miliona za 2020.godinu za potrebe narodne kuhinje. Prema njihovim navodima 300 toplih obroka dnevno sprema se u ovoj kuhinji. Ona navodno posluje u TSO prostorijama ali je nejasno na koji način. Mnogo kontroverze je izazvala priča o kunjinji s obzirom na to da prema izvodima iz medija za 2016.godinu grad je za ovu namenu izdvajao 2 miliona dinara odnosno 400 obroka dnevno, a 2018 je izdvajao 4 miliona za 300 obroka dnevno a sada se za isti broj obroka izdvaja 4 puta više nego 2016.godine i 2 puta više nego 2018.godine.  Jel to nama niko nije rekao da mi ipak nismo ekonomski tigar i da je inflacija galopirajuća ili se nešto drugo ne slaže u „brojanju“ miliona za gladne. Naša ekipa pitala je građane Prokuplja da li znaju za postojanje ove kuhinje i niko nam nije odgovorio pozitivno.

Mnogo je nelogičnih i nejasnih stvari vezano za ovu kuhinju počev od toga gde se ona nalazi, kakvo joj je radno vreme, kako posluje, ko ima licencu da sprema ove obroke u kuhinji TSO koja odavno više nema tu namenu.

U 2020.godine se broj gladnih verovatno utrostručio ali narodna kuhinja nije povećala broj obroka. Nema informacije kako se narodnom kuhinjom služe stari i nemoćni na selu.

Iz gradske uprave stigla je informacija da je narodna kuhinja projekat. Kako to da ni posle godina rada vlast nije uspela da ovaj vid pomoći institicionalizuje? Zašto o njoj ne znaju svi građani? Ostaje nejasno kako će ona biti održiva nakon prestanka finasiranja od strane grada. Takođe nema informacija da li se i koliko za njen rad izdvaja sa nacionalnog nivoa, tj. iz centrale crvenog krsta. Sve u svemu, vlast se hvali radom narodne kuhinje, gladni ljudi prose i kopaju po kontejnerima, a pare su isparile, kako kažu građani, jer niko ne zna nikog ko se hrani na narodnom kazanu a mnogi imaju tu potrebu. Ono što je jedino izvesno ova tema jako uznernirava prokupačku vlast. Jedino što je sigurno je da se vlast upinje da odbrani tezu o postojanju narodne kuhinje i zadovoljstvu njenih korisnika.

O ovoj temi ćemo se podrobnije raspitati i sa svim raspoloživim informacijama izaći u javnost.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести