NaslovnaVestiPROKUPLJE Koga bre više lažete?!

PROKUPLJE Koga bre više lažete?!

Fotografija: Vanja Stojanović

Da neznanje ume da bude opasno imamo upravo na primeru jedne nakaradne odluke sns čelnika ili možda svesno neznanje, tipa pravimo se ludi, donosimo odluku o likvidaciji Sportskog centra pod izgovorom neekonomičnosti i nemogućnosti funkcionisanja istog.
Šta je zapravo istina i ko tu treba koga da sakrije i šta da se sakrije i ko tu treba koga da zaposli i kada?…

Odgovor na svako ovo pitanje leži u radu ove ustanove u poslednjih desetak godina.
Ako zagrebemo videćemo višeslojni sunovrat praćen nizom zloupotreba od strane vlasti i kadra koji je tu bio postavljen. Postavljen ne da radi i unapređuje već da mešetari i zloupotrebljava položaj kako bi došao do cilja čijeg smo danas svedoci.

Izjave i pravdanje ove odluke od strane gradonačelnika su više demagogija, spin kao posledica nesposobnosti rešavanja konkretnog problema pa je lakše staviti pod tepih likvidacijom. Higijena u hali i svim ostalim objektima je očajna samo zbog gašenja službe higijene kao fenomenalnog idejnog rešenja racionalizacije tadašnjeg direktora Bratislava Lukića. Mi smo ukazivali na problem, ali niko nas nije slušao, čak smo i štrajkovali i zbog toga dobili otkaze. 9 radnika iz tadašnje Turističke organizacije je prebačeno u Sportski centar, zapošljavaju se radnici na određeno vreme koji se nikada nisu pojavljivali, a kojima se uredno vodilo radno vreme…

Vidim da se distancirate od direktora Akeksandra Đorđevića kojeg je takođe postavila vaša vlast, a koji je upravo zbog zloupotreba službenog položaja bio smenjen, ali nakon nagodbe ne završava iza rešetaka. Na kraju postavljate penzionera koji iz razloga ličnog interesa menja svoj dojučerašnji radikalni stav i postaje pijun SNS za čišćenje ostataka Sportskog centra.

Za sve postoje materijalni dokazi koji potvrđuju sistematsko urušavanje i uništavanje Sportskog centra od strane čelnika vlasti…“

Gradskim čelnicima SNS-a : nije vas bilo briga kada ste 2013. God. Preuzeli Sportski centar i Postavili Sašu Mecku za direktora Sportskog centra, od kada i počinje totalno urušavanje Sportskog centra kao ustanove od lokalnog značaja. Nije vas bilo briga što je taj vaš direktor podelio pet rešenja za stalno i pored zabrane zapošljavanja. Nije vas bilo briga za razne finansijske malverzacije tog vašeg direktora, nego ste sve lepo i uredno plaćali budžetskim sredstvima, parama svih nas gradjana Prokuplja. Nije vas bilo briga što taj vaš direktor godinama razara ustanovu Sportski centar svojim katastrofalnim vođenjem ustanove i malverzacijama svake vrste. Nije vas bilo briga.

Nije vas bilo briga kada je u vreme tog vaše direktora Saše Grka, Sportski centar postao glavna zvezda Osnovnog suda u Prokuplju kao i Privrednog kriminala, nije vas bilo briga nego ste sve izgubljene sudske presude i sudske penale tog vašeg direktora lepo platili iz gradskog budžeta, tada vas bilo briga za gradski budzet. Kada ste otpustili sve čistačice Sportskog centra nije vas nije bilo briga šta ce biti sa higijenom. Sad pričate o nehigijeni bruke jedne. Verovatno ste hteli da uštedite u gradskom budžetu kada ste u Sportskom centru zapošljavali radnike koji nisu dolazili na posao, postavili direktora penzionera i dali mu platu od 100.000 dinara. Razumemo hteli ste da napravite uštede u gradskom budžetu. I sada posle svega kada ste godinama unazad razorili Sportski centar i debelo oštetili gradski budžet za koji se toliko brinete, na kraju su vam radnici krivi i njihove bedne plate koje primaju, što kako kažete predstavlja ogroman pritisak na budžet grada, i vidi ti pametne ljude, doneli odluku da likvidiraju Sportski centar kao ustanovu od lokalnog značaja i time upišu Prokuplje kao jedini grad u Srbiji u kome ne postoji sportski centar, protivno interesu svih gradjana Prokuplja. SRAM VAS BILO.

Bivši radnik Sportskog centra u Prokuplju, Vanja Stojanović

Nastavak sledi…

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести