NaslovnaVestiPROVALA! BRNABIĆ NE POSUSTAJE: U godinama pandemije imaćemo kumulativni RAST NAJVEĆI U...

PROVALA! BRNABIĆ NE POSUSTAJE: U godinama pandemije imaćemo kumulativni RAST NAJVEĆI U EVROPI

U budžetu za 2022. predvideli smo da privredni rast bude 4,5 odsto – to znači da ćemo kumulativno u najtežim godimana posle Drugog svetskog rata, u godinama pandemije imati kumulativni rast koji je „najveći i najbolji u Evropi“ – oko ili preko 10 odsto, rekla je danas premijerka Ana Brnabić u Skupštini Srbije, gde obrazlaže predlog novog budžeta.

Brnabić je poručila da su ciljevi novog budžeta da se nastavi ubrzani rast privrede, izgradnja najvećih infrastrukturnih projekata i poboljšanje životnog standarda građana.

„Budžet koji predlažemo je razvojni“, poručila je Brnabić i istakla da je ova, 2021. „velika i važna“ zato što će naš BDP preći 52 milijarde evra i biti oko 52,4 milijade evra.

„U 2012. BDP je bio 33,7 milijardi evra, što znači da smo za 10 godina stvorili skoro 20 milijardi evra dodatne vrednosti za građane i to je istorijski uspeh, gde naša zemlja nadoknađuje sve ono propušteno vreme, smanjuje jaz u odnosu na druge zemlje u regionu“, istakla je Ana Brnabić.

Navela je i da se očekuje da će do kraja godine prosečna plata u Srbiji biti 600 evra.

„To znači da smo na pravom putu da do 2025. godine prosečna plata u Srbiji bude 900 evra, a penzija između 430 i 440 evra, kao što smo obećali“, rekla je Brnabić poslanicima i pozval ih da podrže Predlog budžeta.

Predlogom budžeta planirano je 1.516 milijardi dinara prihoda i 1.717 milijardi dinara rashoda, što znači da je deficit 200,2 milijarde dinara. Projektovan je privredni rast od 4,5 odsto BDP, kao i da udeo javnog duga dostigne 55,5 odsto BDP.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести