NaslovnaVestiPrvanović uputio poziv uglednim ličnostima: Izjasnite se ZA ili PROTIV režima

Prvanović uputio poziv uglednim ličnostima: Izjasnite se ZA ili PROTIV režima

Istraživač u beogradskom Institutu za fiziku Slobodan Prvanović uputio je poziv uglednim ličnostima u kojem ih poziva da se javno deklarišu po pitanju podržavanja ili osude aktuelnog režima.

Prvanovićev poziv prenosimo u celosti:

„Poštovani akademici, profesori, naučnici, umetnici, sportisti, javne ličnosti…

Pozivam vas da se javno oglasite i iznesete svoj stav o trenutnoj situaciji i stanju u kome se nalaze naša država i društvo. Dosta je bilo skrivanja, dosta je bilo izbegavanja preuzimanja odgovornosti za to u kom pravcu će Srbija da se kreće.

Više nema nikakvog opravdanja za apolitični stav jer je država pred egzistencijalnim i institucionalnim kolapsom, devalviranje Ustava i zakona je stiglo do grotesknog nivoa, a putem nekontrolisanog zaduživanja pljačka se ne samo ova, već i buduće generacije stanovništva.

Standardi civilizovanog sveta u oblasti elektronskih i štampanih medija kod nas su postali nedopustivi jer su laž i obmana oruđa besprizorne propagande u službi održavanja na vlasti odnarođenog režima.

Beskrupuloznost u odnosu prema svemu i svakome ko bi mogao da ugrozi nezajažljivu pljačku, zloupotreba položaja na svim nivoima vlasti i neotesanost u svakom aspektu javnog delovanja i ponašanja postali su svakodnevica koja, ako se ne prekine, preti da preraste u trajno stanje.

Ukratko, Srbija je danas razvalina čije propadanje mora hitno da se zaustavi kako bi se, što pre, krenulo sa saniranjem nanete štete i sveopštom obnovom.

Ćutanje, pravdano pozicijom neutralnosti i nemešanja, više nije prihvatljiva mogućnost. Izbegavanje izjašnjavanja zapravo jeste, i tako mora i treba da bude tumačeno, prećutno podržavanje aktuelnog režima.

Konsekventno, odsustvo jasno iznetog kritičkog stava prema vladajućem režimu predstavlja omogućavanje ili čak saučestvovanje u uništavanju države i, bez ikakvog patetičnog preterivanja, ugrožavanju egzistencije građana.

Zato, pozivam vas da se javno oglasite. Pozivam vas da javno, jasno i glasno kažete: Ja sam protiv aktuelnog režima! Ovo nije poziv na banalno svrstavanje u nečiju korist. Ovo je poziv na patriotsko izjašnjavanje u prilog zdrave, jake, normalne i civilizovane Srbije.

U ovom odsudnom trenutku naše istorije stavite svoje ime ispod rečenice: Ja sam protiv aktuelnog režima!“

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site