NaslovnaVesti"Prvo naplatite porez od raznih Ceca i Lukasa pa od FRILENSERA"

„Prvo naplatite porez od raznih Ceca i Lukasa pa od FRILENSERA“

Dok se jednima godinama unazad oprašta plaćanje poreza, i to milionskih iznosa, sa druge strane frilenserima se traži da ga plate, i to pet godina unazad! Postavlja se pitanje, zašto vlast deli građane Srbije i zašto oni koji su bliski vladajućoj stranci imaju privilegije i po ovom pitanju?

Radnici koji svoj posao obavljaju preko interneta, odnosno frilenseri, svoj glas su digli još u novembru, zatražili smanjenje „duga“, a pošto su se na njihove zahteve oglušili nadležni, odlučili su da protestuju.

Frilenseri FOTO: PrintscreenFrilenseri FOTO: Printscreen

– Radnici na internetu i njihove porodice su trenutnim postupanjem Poreske uprave toliko egzistencijalno ugroženi da, nakon više meseci slanja dopisa i poziva, ne nalazimo drugi način da nas institucije čuju osim da izađemo na ulice i da se protestom borimo za svoje poslove i živote. Institucije ove države su nas izneverile i ulica se trenutno pokazuje kao jedini način da se za svoja prava izborimo – rekli su iz Udruženja radnika na internetu za Direktno.rs. 

Aleksandar Vučić FOTO: ATA ImagesAleksandar Vučić FOTO: ATA Images

Dok trenutna vlast potpuno ignoriše zahteve frilensera, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić im poručuje da „porez mora da se plati“ i da će ukoliko sruše sajtove institucija „krivično odgovarati“, sa druge strane opraštaju se ili reprogramiraju milionski dugovi pevača i drugih privatnika bliskih vladajućoj stranci.

Đilas: Jedni ne plaćaju milione evra poreza, a sa frilenserima neće ni sastanak (VIDEO)

Predsednik Pokreta za preokreta Janko Veselinović za Direktno.rs kaže da je udar na frilensere „osveta loših đaka ljudima koji su svoje znanje naplatili kod svetskih kompanija“, i osvrnuo se na „zvezde“ koje uopšte nisu u poreskom sistemu.

Janko Veselinović, Printscreen/YoutubeJanko Veselinović, Printscreen/Youtube

 – Još pre 10-ak godina govorio sam o ljudima poput Željka Mitrovića, Miroslava Miškovića iz Delte, „velikih“ zvezda estrade koji duguju porez ili uopšte nisu u poreskom sistemu. Nije sporno da frilenseri treba da plaćaju porez, ali ne unazad. Zalažem se da to bude najniža stopa na svetu. Ali, prvo naplatite gospodo porez od raznih Ceca i raznih Lukasa – rekao je Veselinović.

Sličnog mišljenja je i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji je rekao da država opet deli ljude – dok se jednima omogućava da godinama ne plate milione evra poreza, tako što im se oprašta ili reprogramira dug, od „frilensera“ se traži da ga plate za pet godina unazad, i da je to besmisleno i nemoguće.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести