Raskol u porodici: Đuka udario na političkog oca Šešelja

Raskol u porodici: Đuka udario na političkog oca Šešelja

Najistaknutiji naprednjački jastreb, Vladimir Đukanović, udario je na svog nekadašnjeg političkog idola, Vojislava Šešelja, reagujući na naslov najnovije knjige radikalskog lidera pod nazivom "Smrdljiva slina sa lažnom diplomom Nebojša Stefanović".

Fejsbuk status Vladimira Đukanovića

Fejsbuk status Vladimira Đukanovića

- Čemu ovakav rečnik i zašto se u političkoj borbi koriste ovakvi termini? Nazivati ministra Stefanovića "nosačem torbice", "nameštačem mikrofona", "čovekom koji je išao po burek", "pudlicom", "jajarom", "saradnikom mafije", "lopužom", "falsifikatorom diploma", "slinom"... Zašto ovakva politička borba? Čemu to - upitao je Đukanović u objavi na Fejsbuku.

I ovakvo čuđenje Đukanovića bi bilo na mestu, da upravo njegov nekadašnji politički idol nije uveo ovakav vid komunikacije i obraćanja političkim protivnicima dok je boravio na vlasti, a Đukanović mu se divio.

Pita se Đuka čemu takva politička borba, dok sa druge strane njegove naprednjačke kolege i on sam, istim takvim rečnikom napadaju opoziciju i njene prvake.

Shvata Đuka da je vrag odneo svaku šalu, te da će pad Nebojše Stefanovića srušiti celu SNS, što će ogoliti do kraja veze vlasti i organizovanog kriminala. Iako ga se lično gnuša, Đukanović kao verni Vučićev sluga, koji brine za njegov opstanak na vlasti, mora, jednostavno, da reaguje na ovakve prozivke, jer svaki napad na Stefanovića, koji je trenutno najslabija karika u SNS, znači pucanje celog naprednjačkog lanca.

S druge strane, ovo je i mala Šešeljeva osveta Vučiću, kojeg ne sme direktno da napadne, za krah na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. Čak je i sam Šešelj govorio da su izborni uslovi bili neregularni.

U svakom slučaju, razdori i svađe u porodici su uvek mučne, iznosi se prljav veš i otkrivaju tajne koje su do juče bile strogo čuvane. Koliko će ovaj sukob unutar naprednjačko-radikalske porodice koštati i Srbiju, ostaje da se vidi.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...