NaslovnaVesti"Selaković čuva od zakona Cecinog duhovnika"

„Selaković čuva od zakona Cecinog duhovnika“

„Nikola Selaković štiti vladiku Stefana koji je naredio da me otmu i pretuku, jer imam dokaze da je vladika bio u vezi sa ženom, tada mojom devojkom. Bliski su i privatno i čini sve da ga sačuva od zakona. Prijatelji iz crkve kažu da su čak i proslavili zataškavanje moje otmice“, kaže Marko Žarkov, student Akademije umetnosti SPC, koji tvrdi da je vladika Stefan Šarić naručio njegovu otmicu.

Marko Žarkov izbio je u žižu javnosti nakon što je obelodanio da je po naređenju Stefana Šarića, vikarnog episkopa pokojnog patrijarha Irineja i duhovnika Svetlane Ražnatović, bio kidnapovan od strane dva pripadnika MUP Srbije.

Žarkov je 21. oktobra podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu, protiv Šarića, u kojoj je naveo da optuženi policajci za otmicu nisu imali lični motiv da izvrše ovo krivično delo, jer ga nisu poznavali, te da je svemu prethodila svađa sa vladikom Stefanom koji mu je, između ostalog, izneo pretnje da će mu se desiti nešto loše (“Poješće te mrak!”) zbog toga što je saznao za njegovu ljubavnu aferu sa devojkom koja se zabavljala i sa njim. Otmica se dogodila 8. februara ove godine.

Svetlana Ceca Ražnatović FOTO: Privatna arhivaSvetlana Ceca Ražnatović FOTO: Privatna arhiva

Povodom ovog slučaja, tužilac je pozvao na saslušanje i vladiku Stefana koji je odbio da odgovori na pitanje advokata studenta da li je upoznat sa vezom Žarkova i njegove tadašnje devojke. Kao razlog zbog čega ne može da govori o njihovim odnosima, episkop je naveo da ga na to obavezuje sveta tajna ispovesti.

Marko Žarkov FOTO: DirektnoMarko Žarkov FOTO: Direktno

Međutim, ispostavlja se da Šarić ima dobru političku zaleđinu pa se i ponaša tako bahato. Nikola Selaković, jedan od najbližih saradnika Aleksandra Vučića, danas je je glavni operativac vlasti u regulisanju odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Njegova uloga, pored interpretiranja Vučićevih naređenja, jeste i da spreči pobunu unutar SPC, odnosno da priguši kritike crkve zbog načina na koji režim vodi kosovsku politiku. Selaković važi za sivu eminenciju unutar SPC.

Krivična prijava protiv vladike Šarića zbog otmice

„Vladika Stefan neće o prepisci, pozvao se na svetu tajnu ispovesti“

Selaković zajedno sa Stefanom Šarićem koordiniše radovima na Hramu Svetog Save.

– Prsten ljudi oko Patrijarha Irineja sprečavao je da se sazna da je njegov vikarni episkop i starešina Hrama vladika Stefan prekršio sve zemaljske i crkvene zakone: bio u vezi s devojkom, pretio Marku koji je to otkrio, a Marko otet i prebijen. Sada mu nameštaju da je kriminalac – napisala je potpredsednika Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić.

Ovo, nažalost, nije prva afera u koju su uključeni pripadnici SPC, ali zahvaljujući vezama sa vlašću, nijedna ne dobija svoj epilog. Jasno je da je vlast upoznata sa svim tim aferama, ali ćuti, jer time kupuje podršku crkve.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести