NaslovnaVestiSiniša Mali posle poništavanja doktorata: POLITIČKA ODLUKA!

Siniša Mali posle poništavanja doktorata: POLITIČKA ODLUKA!

Ministar finansija Siniša Mali nakon što je Senat Univerziteta u Beogradu doneo jednoglasnu odluku da je njegov rad plagijat na Instagramu je objavio da veruje u svoj doktorski rad i ocenio da je reč o političkoj odluci koju on ne može prihvati

Mali navodi da veruje da u svoj doktorski rad i dodaje da se ne plaši, jer „zna da se istina na njegovoj strani“.

„Uvek mi je bilo važno da stičem novo znanje, jer je to jedina stvar u životu koju vam niko ne može oduzeti. Ponosan sam na sve što sam naučio u poslednjih 20 godina, koliko se aktivno bavim ekonomijom i finansijama. Za to vreme sam uspeo da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svetskim ekonomskim krugovima. Želeo sam da na taj način dodatno unapredim svoje znanje“, naveo je Mali.

On je naglasio da mu je drago što danas, kako je naveo, to znanje može da iskoristi na najbolji način – a to znači da odgovorno upravlja budžetom države i da obezbedi novac za nove puteve, bolnice i škole za veće penzije i plate, za isplatu pomoći građanima i privredi u vreme pandemije.

„Mislim da je to mnogo važnije od političke hajke koja se zbog doktorata vodi protiv mene punih osam godina unazad. Ja verujem u svoj doktorski rad, isto kao što verujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. Reč je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim i zbog toga će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem. Ne plašim se, jer znam da je istina na mojoj strani. Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina. Politička hajka koja se vodi protiv mene može samo da me motiviše da radim još i više i bolje“, napisao je Mali.

 

Izvor : Instagram

 

Podsećamo, Senat beogradskog univerziteta poništio je jednoglasno na današnjoj sednici odluku o dodeljivanju doktorata ministru finansija Siniši Malom.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu potvrdio je ranije u drugostepenom postupku rešenje tadašnjeg dekana Fakulteta organizacionih nauka Milije Suknovića, koji je ministru finansija Siniši Malom izrekao meru javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorske disertacije.

Senat je već 12. decembra 2019. godine poništio diplomu o doktoratu Siniše Malog, ali tu odluku iz proceduralnih razloga poništio je Upravni sud.

Senat je najviši stručni organ Univerziteta i ima 46 članova: rektora, četiri prorektora iz reda redovnih profesora, 31 dekana fakulteta, četiri predsednika veća grupacija, predsednika Veća instituta i pet direktora naučnih instituta. Za odluku o doktoratu bili su potrebni glasovi 24 člana Saveta.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site