NaslovnaVestiSKANDAL EPS je kupovao opremu za prisluškivanje i platio nameštaj 33 miliona...

SKANDAL EPS je kupovao opremu za prisluškivanje i platio nameštaj 33 miliona evra

Milorad Grčić je mnogo para potrošio na kupovinu prislušnih uređaja, na hiljade bubica i kamera, pa pozivam Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina da ispitaju u koje se svrhe to upotrebljava i zašto je kupljen softver od oko dva miliona evra. Takođe, za obnovu nameštaja u upravnoj zgradi potrošeno je oko 33 miliona evra – kaže dosadašnji predsednik Sindikata Elektroprivrede Srbije Milan Đorđević.

Štajk radnika EPS-a FOTO: ATA ImagesŠtajk radnika EPS-a FOTO: ATA Images

On je za Betu istakao da je sednicu Glavnog odbora Sindikata EPS-a inicirao Grčić koji je „ucenio ili kupio“ predsednika sindikalne organizacije „Kolubara“ Miodraga Rankovića kako bi razbio sindikat koji je nezadovoljan njegovim upravljanjem tom kompanijom.

– Grčić zloupotrebljava Rankovića kako bi razbio sindikat i da bi prikrio malverzacije, korupciju i rasipništvo u EPS-u gde je samo za obnovu nameštaja u upravnoj zgradi potrošeno oko 33 miliona evra. Grčić je mnogo para potrošio na kupovinu prislušnih uređaja, na hiljade bubica i kamera, pa pozivam predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina da ispitaju u koje se svrhe to upotrebljava i zašto je kupljen softver od oko dva miliona evra – rekao je Đorđević.

„Ministarko Mihajlović, uništili ste EPS“

Prema rečima Đorđevića, Grčić je zaposlio mnogo bivših inspektora policije za plate od najmanje 200.000 dinara kako bi obavljali unutrašnju kontrolu i oni su odgovorni jedino njemu.

– Grčić uz pomoć unutrašnje kontrole sprovodi torturu u EPS-u i kažnjava neposlušne radnike premeštanjem na najniža mesta po stepenu kvalifikacije. 

Radnici EPS-a: Dosta nam je Grčića, idemo na posao kao na streljanje

Takođe je ponovio da poziva nadležne institucije da provere sve javne nabavke i način zapošljavanja radnika u EPS-u jer broj radnika nekontrolisano raste i naglasio da ne priznaje odluku dela članstva tog sindikata o njegovoj smeni pošto smatra da je većina njih ucenjena da tako glasa kako bi se rasturio sindikat i sakrile malverzacije vršioca dužnosti direktora tog državnog preduzeća Milorada Grčića.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести