NaslovnaVestiSkup i peticija protiv ,,Novog Sada na vodi", aktivisti: da branimo obalu...

Skup i peticija protiv ,,Novog Sada na vodi“, aktivisti: da branimo obalu Dunava

Građanska aktivistkinja Olivera Radovanović izjavila je danas da će građani uspeti da odbrane nasip na Dunavu od najavljene izgradnje stambenog kompleksa u koritu reke u Novom Sadu samo ako budu istrajni i ako budu spremni i telima da brane obalu Dunava od najavljene izgradnje.

Građani su danas potpisivali peticiju protiv gradnje stambeno-poslovnog naselja u koritu Dunava, a bili su u prilici i da kupe kalendar karikaturiste Predraga Koraksića Koraksa za 2021. godinu.

Popularni Dunavac, odnosno Šodroš delovi su novosadskog priobalja koji će biti uništeni ukoliko se realizuje projekat „Novi Sad na vodi“, koji predviđa izgradnju velikog stambeno-poslovnog kompleksa, velikim delom smeštenim u korito Dunava.

 

Idejni projekat predviđa, za potrebe stvaranja građevinskog zemljišta, izmeštanje sadašnjeg nasipa 500 metara u dubinu Dunava, a stručnjaci su upozorili da to može da dovede do ozbiljnih poplava na području novosadskih naselja uz Dunav.

 U proteklih nekoliko meseci građani su organizovali veliki broj uličnih akcija i izložbi, a potpise protiv Novog Sada na vodi do sada je dalo oko 12.000 građana.

„Neće to završiti samo tako. Nije dovoljno skupiti 12.000 potpisa. Potrebna je borba a ona može da se dobije samo ako smo svi zajedno. Ako treba i telima da branimo obalu Dunava. Vidi gari, ne može“, rekla je Radovanović pred nekoliko stotina okupljenih građana na dunavskom nasipu u Novom Sadu.

Jova Tamburić iz Sindikata penzionisanih vojnih lica rekao je da i vojni penzioneri imaju svog Garija, a on se zove Aleksandar Vučić.

„Taj Gari od nas otima, ponižava i diskriminiše. Mi smo Gariju na 25 protesta poručivali da ne može i da će odgovarati jednog dana“, rekao je Tamburić.

Ocenio je da Vučić trenutno može da se suprotstavlja građanima sa režimskim medijima i tabloidima, ali da to neće moći zauvek.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести