NaslovnaVestiSPEKTAKULARNO! POSLANIKA SNS-A RASKRINKAO, ANU BRNABIĆ - DA LI DOLAZI DO RASPADA...

SPEKTAKULARNO! POSLANIKA SNS-A RASKRINKAO, ANU BRNABIĆ – DA LI DOLAZI DO RASPADA SNS-A

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je Vlada blizu odluke da poništi sve ugovore sa kompanijom „Rio Tinto“ koja je istraživala zalihe litijuma u oblasti Jadra radi izgradnje rudnika. S druge strane, njen partijski kolega i poslanik iz redova SNS Bratislav Jugović smatra da bi ovakvu odluku morala da donese Skupština i da bi jednostranim raskidanjem ugovora od strane Vlade Srbije samo odgovaralo ovoj multinacionalnoj kompaniji.

Ana Brnabić je, govoreći na televiziji Pink, rekla da je „zaista na ivici toga“ da Vlada prihvati sve ispostavljene zahteve i poništi ugovore sa „Rio Tintom“ i Velikom Britanijom.

„Niti smo ih doveli, niti smo obećali, niti smo uradili nešto što narod nije znao, sve što smo radili, radili smo transparentno. Slušamo naš narod“, rekla je predsednica Vlade.

Dodala je da samo „treba da vidimo koliki je ceh“ i koliko treba platiti prekide sporazuma.

S druge strane, Bratislav Jugović, poslanik Srpske napredne stranke, rekao je za naš portal da Vlada Republike Srbije, na čelu sa Anom Brnabić, u vezi sa Rio Tintom treba da postupa potpuno neutralno.

„Kad ovo kažem, mislim da ne treba da preduzimaju nikakvu radnju, pa ni da raskidaju sporazume koje je potpisala Vlada bivšeg režima. Posledice prouzrokovane raskidanjem sporazume na inicijativu Vlade je finta koja ide u korist Rio Tinta. To bi značilo da smo kao država u obavezi da obeštetimo Rio Tinto“, smatra on.

Jugović kaže da je, zbog toga, neophodno da se odlučuje u Skupštini Srbije.

„Neophodno je izglasati Zakona o zabrani iskopavanja litijuma. U tom slučaju Srbija nema nikakvu obavezu da obeštetiti bilo koju kompaniju, pa ni Rio Tinto. Dakle, rešenje nam ne može ponuditi Vlada Republike Srbije, već nam rešenje jedino može omogućiti najvažnija institucija, a to je Skupština Republike Srbije“, poručuje Jugović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site