NaslovnaVestiSSP BLACE: Odmor i relaksacija prioritet opštnskih vlasti

SSP BLACE: Odmor i relaksacija prioritet opštnskih vlasti

U opštini Blace trenutno se sprovodi projekat uređenja opštinskih parcela i izgradnja letnjikovca za odmor i relaksaciju. Projekat se realizuje na četiri lokacije i njegova vrednost je 4 milona dinara. Da li je ovaj projekat neophodan za Opštinu Blace i njeno stanovništvo pa se obustavljaju započeti projekti kao što je završetak izgradnje trotoara, započete izgradnje ulica u Blacu i seoskih puteva koji su u katastrofalnom stanju, a izdvajaju se ovolika sredstva. Prioritet bi trebalo da budu projekti koji se tiču mladih u našoj Opštini, da im se obezbedi bolja budućnost, a najmlađima lepše i spokojno detinjstvo.

Fotografija: Privatna arhiva 

Nažalost, svakog dana broj stanovnika Opštine Blace je sve manji, omladina napušta Blace odlaskom u veće gradove ili u inostranstvo jer su svesni da u Blacu nemaju budućnost. Blace najčesće napuštaju mladi školovani ljudi jer pored svog obrazovanja i stručnosti u raznim oblastima za njih ovde nema budućnosti jer do radnog mesta, podsticajnih sredstava, subvencija, olakšica može da se dođe samo članskom kartom SNS.

Snažno nevreme je 17. jula pogodilo našu opštinu jako nevreme i grad je tada napravio veliku štetu gde su najviše stradali voćnjaci i polja zasađena žitnim kulturama. Predsednik opštine je posle ove katastrofe izjavio da je procenjena šteta dva opštinska budžeta. Ako je budžet opštine za 2021. godinu 388 727 250 dinara, što znači da je procenjena šteta oko 777 450 500 din. i danas posle skoro 5 meseci pomoć građanima koji su pretrpeli štetu nije podeljena. Za ovaj period od 5 meseci postojala su razna lažna obećanja. Trenutno aktuelno je to da će rebalansom budžeta biti izdvojena sredstva u iznosu od 9 miliona dinara koja će biti podeljena za sanaciju štete. Procenjena šteta oko 778 450 500 din. a izdvojena sredstva za sanaciju štete 9 000 000 din., 86 puta manje, što nam govori da će od ukupne procenjene štete biti sanirano 1.2%. Za izgradnju letnjikovca se ima para i to čak 4 miliona dinara, a za Blace kao deo Srbije sa najvećom površinom pod voćem jedva se izdvaja 9 miliona za sanaciju štete.

Realizacijom ovakvih projekata i bahatim trošenjem para Opština Blace nema budućnost. Od opštine sa velikim potencijalima u razvoju poljoprivrede postaće mesna zajednica.

OO Stranke slobode i pravde Blace

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести