NaslovnaVestiSSP Kragujevac: Zbog pogrešnih odluka gradske vlasti građani plaćaju ceh

SSP Kragujevac: Zbog pogrešnih odluka gradske vlasti građani plaćaju ceh

Odlukom Skupštine grada Kragujevaca od 16 decembra 2020. godine poskupeće:

– Voda za 35 % sa 40,32 dinara na 54,3 dinara po kubnom metru vode
– Odnošenje smeća za 36,5% sa 5,14 na 7 dinara po metru kvadratnom
– Parking sa za 42% sa 55 na 78 dinara za drugi sat u nultoj zoni

Ne sme se zaboraviti da će se po predhodnoj odluci Skupštine, porez na imovinu građana od 01.01.2021. godine uvećati za 33,34 %. Prosečno kragujevačko domaćinstvo će u proseku za 2021. godnu za plaćanje komunalija i poreza morati da izdvoji do 200 evra više nego u godini koju privodimo kraju. Ovo je nedopustivo, jer se očekuje da će usled Kovid krize oko dve hiljade Kragujevčana u narednoj godini ostati bez posla, a da će onima koji budu zadržali svoja radna mesta standrad značajno pasti.

Štura obrazloženja komunalnih preduzeća o razlozima za povećanje cena usluga, podsećaju na obrazloženje gradskih čelnika o povećanju poreza na imovinu od pre neku nedelju. I laik može primetiti da se zaobilazi istina i da se pravi razlozi kriju svim raspoloživim sredstvima. A razlog je sledeći- treba vratiti skupe kredite koje su podigla komunalna preduzeća, a čija je isključiva namena šminkanje grada koji je u ozbiljnim problemima. To je glavni razlog džeparenja kućnih bužeta Kragujevčana.

Javna Garaža koja je koštala 3 miliona evra, a ni po čemu nije bila prioritet za grad i građane Kragujevca, polako se pokazuje kao potpuni promašaj. U prvim danima njenog korišćenja čak i u najfrekvetnijim satima saobraćaja nema popunjenost veću od 10 %.

Rekonsktrukcija zgrade Gradske tržnice koja je trebalo da bude završena u decembru 2020. godine i koja takođe Kragujevčane staje više od 3 miliona evra je ono što će Kragujevčani kroz uvećane račune za parkiranje i odnošenje smeća finansirati u narednim goidnama. Govorimo o istoj onoj tržnici koja se nemarom izvođača urušila u najlepšem delu svoje fasade, a koja će dodatno biti naružena obejktom u formi betonskog bunkera, kome se još uvek ne zna tačna namena, a koji je sazidan na zapadnom platou zgrade.

Nama iz Stranke slobode i pravde u Kragujevcu sramno je da se teret krize i pogrešnih poteza vlasti svaljuje na leđa Kragujevčana. Nama se čini da gradska vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom nije upoznata da postoje ekonomski zdrave metode uvećanja budžetskih prihoda, npr. kroz smanjivanje troškova, rast broja zaposlenih i privlačenje investicja i otvaranje novih radnih mesta. Nepostojanje odgovornosti prema građanima od strane gradske vlasti se i ovog puta pokazalo. Kako je jasno da nemate rešenja ni za jedno pitanje, predlažemo da olakšate muke i gradu i građanima i podnesete ostavke na sve funkcije.

Dalibor Jekić,
Predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести