SSP Kraljevo: Gasifikacija ili opsadno stanje

0
67

Gasifikacija Kraljeva svečano je pokrenuta još davne 2010.godine, zemljotres, razne političke igre i smena vlasti odložili su sam proces do prošlog leta kada je grad sklopio strateško partnerstvo sa „Srbijagasom“ koji je radove poverio beogradskoj firmi „Milenijum tim“. Detalji tih ugovora su od strane gradskih vlasti proglašeni tajnim. A proces gasifikacije je navodno priveden kraju u Ribnici.
Gradonačelnik je ovih dana pompezno najavio da su radovi na gasovodu u Ribnici završeni!
Slika Ribnice danas govori suprotno, ulice i trotoari su i dalje raskopani.
Da li je ovo slika koja ostaje kada se radovi na nekom projektu zavrse?

Fotografija: Privatna arhiva

Građani Ribnice su ogorčeni, nezadovoljni i to s razlogom. Mesecima se već zbog radova na gasifikaciji kreću otežano po raskopanim i blatnjavim ulicama. Pri tome plaćaju i najskuplji priključak na gas u Srbiji. Naime ako se cene priključka na gas kreću od 469e u Vrbasu do 1000e u nekim drugim gradovima postavlja se pitanje zašto je baš u Kraljevu izabran ovaj nepovoljniji aranžman ako se uzme u obzir da je prosečna plata u Kraljevu za 20% manja od prosečne plate u republici? Naime Kraljevčane će sam priključak na gas bez kotla i samih instalacija koštati 5800 dinara u 36 rata što nas dovodi do sume od 208800 dinara.

Fotografija: Privatna arhiva

Gradonačelnik najavljuje nastavak gasifikacije u Kraljevu. Gasifikacija je planirana u Čibukovcu, Staroj čaršiji, Mataruškoj Banji na Beranovcu. Pitamo se da li i građane ovih naselka čeka “ pakao“ kroz koji već prolaze stanovnici Ribnice?
Zanima nas i čije interese gradonačelnik štiti? Ono što sigurno znamo je da bi trebalo da štiti interese građana u čijoj je službi! Građana koji su mu dali mandat!

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Kraljevo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име