NaslovnaVestiSSP Kraljevo: Gradski većnici traže veće plate

SSP Kraljevo: Gradski većnici traže veće plate

Članovi Gradskog veća u Kraljevu doneli su odluku da predlože Skupštini grada povećanje nadoknada koje primaju. Naime nadoknada gradskih većnika u Kraljevu do sada je iznosila oko 50000 dinara, predlog je da se ona poveća na 70000 dinara. Ovu inicijativu je podržao i gradonačelnik, obrazlažući je činjenicom da većnici susednih gradova, Novog Pazara i Kragujevca primaju veće nadoknade.

Ponašanje gradskih većnika smatramo krajnje neprimerenim i bahatim ako se uzme u obzir činjenica da je prosečna zarada u Kraljevu oko 46000 dinara, daleko ispod republičkog proseka.
Većina građana u Kraljevu je ili nezaposlena ili radi za minimalni lični dohodak. Građani se bore da prežive i opstanu u prilično surovoj stvarnosti. Epidemija COVID 19 samo je povećala nezaposlenost, mnoge male porodične firme su se ugasile a radnici su ostali bez posla. U takvim okolnostima gradski većnici traže veće plate za sebe!
Postavljamo pitanja:
– Da li su gradski većnici svesni ekonomske situacije u gradu?
– Da li su svesni u kakvom siromaštvu žive njihovi sugrađani?

Fotografija: Privatna arhiva 

Očito je da je gradska vlast slepa i gluva za probleme građana i da vodi računa isključivo o svojim sitnim šićardzijskim interesima.

Mi, iz Stranke slobode i pravde u Kraljevu predlažemo odbornicima Skupštine grada da budu odgovorni prema građanima koji su im dali mandat i odbiju predlog gradskih većnika o povećanju nadoknada članovima Gradskog veća a novac preusmere u fondove za zapošljavanje građana, otvaranje novih radnih mesta i stimulisanje malih porodičnih firmi čiji je opstanak ozbiljno ugrožen epidemijom Covid 19.

Milica Aleksić
SSP Kraljevo

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести