NaslovnaVestiSSP: Vučiću, saučesnik ste u ubijanju Bora

SSP: Vučiću, saučesnik ste u ubijanju Bora

Predsedniče, došli ste danas, bez srama, u Bor da pohvalite svoje kineske prijatelje i da im obećate da će u trovanju Borana imati podršku i zaštitu. Došli ste danas, Predsedniče, u Bor da se nasmejete u lice zdravstvenoj studiji koja je sakrivena na sajtu Batuta a koja upozorava na: „Znatno veći rizik u umiranju u Boru: rak bronha, pluća, jetre, pankreasa, melanoma, mokraćne bešike, mijeloidne leukemije“, navodi se u izjavi Stranke slobode i pravde Bor koje potpisuje Irena Živković, a koje prenosimo u celosti.

Došli ste danas, Predsedniče, u Bor da se nasmejete u lice Boranima nad kojim se vrši zločin i čije živote ova vlast bukvalno žrtvuje zarad političkog rejtinga i ogromnog novca koji Vi i vaši saradnici zarađujete na našoj muci. Zakon kaže da se u satnim vrednostima ne sme prekoračiti 350 mikrograma sumpordioksida po metru kubnom vazduha više od 24 puta u jednoj kalendarskoj godini. U Boru se samo u prvih devet meseci 2021. godine meri višestruko prekoračenje u čak 124 puta.

Zakon kaže da se u dnevnim vrednostima ne sme prekoračiti 125 mikrograma sumpordioksida po metru kubnom vazduha više od 3 puta u jednoj kalendarskoj godini. U Boru samo u prvih devet meseci merimo višestruko prekoračenje u čak 24 puta.

Kada govorimo o koncentraciji teških metala (arsena, kadmijuma, olova, žive), prekoračenja su i do 200 puta.

Došli ste, Predsedniče, da ne pomenete ni ovo ni uslove u kojima radnici rade, ali da pohvalite visinu plata. Došli ste da bez imalo srama čak i pozovete one koji su pobegli iz Bora da se vrate.

A gde da se vrate? Na zemlju koja više nije naša? Na zemlju na kojoj nemaju nikakva ljudska prava? Na zemlju koja umire?

Vi niste Predsednik svih građana, gospodine Vučiću. Vi ste, po svim zakonima Republike Srbije, saučesnik u ubijanju i Bora i borske dece. Tako ćete uskoro i biti tretirani pred nezavisnim sudstavom slobodne Srbije

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести