NaslovnaVestiSSP: Zašto grad Kraljevo rasprodaje gradsko zemljište?

SSP: Zašto grad Kraljevo rasprodaje gradsko zemljište?

Lokalne samouprave u Srbiji u kojima je SNS na vlasti godinama rasprodaju gradsko zemljište pa izuzetak nije ni Kraljevo.

Od aprila do danas grad Kraljevo je prodao oko 4ha građevinskog zemljišta. U pitanju su parcele koje ne pripadaju centralnoj gradskoj zoni pa se gradske vlasti nadaju da će njihova prodaja proći nezapaženo.

Javni oglas za prikupljanje zatvorenih ponuda u postupku otuđenja građevinskog zemljišta raspisan je u aprilu. Tom prilikom na prodaju su stavljene parcele na tri lokacije, pored ,, Sportskog Aerodroma“, u Dositejevoj kod NIS- ove pumpe i kod bivšeg pogona Papirprometa.

 

Na osnovu odluke Komisije za otuđivanje građevinskog zemljišta raspisan je tender za još tri parcele: ,, Pored Sportskog Aerodroma“ za koju je određena početna cena od 20 738 300 dinara, u Industrijskoj zoni ,, Sportski aerodrom“ po početnoj ceni od 24 412 960 dinara i pored nadvožnjaka na ,,Ibarskoj magistrali“ po početnoj ceni od 4 950 400 dinara.

Zašto gradski većnici rasprodaju gradsko zemljište ako se i oni i gradonačelnik hvale dobrim poslovanjem i budžetskim suficitom? Ističući da je suficit u gradskom budžetu na kraju trećeg tromesečja za 200 miliona veći nego polovinom 2020. godine a prikrivajući činjenicu da to nije posledica privrednog rasta i ekonomskog napretka već rasprodaje gradske imovine.

Prihodi od prodaje dobara i usluga i ovom periodu iznose 103 665 363 dinara.

– Da li je razlog prodaje gradskog zemljišta punjenje budžeta i stvaranje lažne slike da živimo u zlatnom dobu?

Imovina grada Kraljeva uključujući i gradsko zemljište pripada svim građanima a jedini način da je sačuvamo je da kažemo dosta bahatoj naprednjačkoj vlasti na sledećim izborima!

Milica Aleksić
Predsednica GrO SSP Kraljevo

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести