NaslovnaVestiSSP Žitorađa: "Ej kafano muko"

SSP Žitorađa: „Ej kafano muko“

Prenosimo saopštenje koje je Stranka slobode i pravde Žitorađa objavila povodom današnjeg usvajanja budžeta u Skupštini opštini Žitorađa, na svojoj facebook stranici: 

„Ej, KAFANO MUKO….

Sutra je usvajanje budžeta SO Žitorađa za 2021. godinu, pa da se pozabavimo malo brojkama. A one kažu… za reprezentaciju izdvojeno je 5.000.000 slovima: miliona dinara, za krkanluke, bahatluke i pijanstva.. Što je 1,1% celokupnog budžeta. Primera radi sa 1,7% bi svi učenici od 1-8 razreda imali obezbeđene udžbenike. Idemo dalje, kao i prošle godine izdvajaju se sredstva za projekat dogradnje vrtića samo ove godine malo više, tj. 700.000 dinara.Od prošlogodišnjeg projektaza dogradnju za koju su odobrena sredstva nije bilo ništa, a prostorije vrtića u Pejkovcu liče na kazamat.
Takođe, registrovana je i fantomska firma TO( turistička organizacija) Žitorađa (jer više nema mesta za zapošljavanje u srednjoj i osnovnoj školi i sportskoj hali.)
S obzirom da je restoran( u sklopu bazena) izdat u zakup privatnom licu (blizak vlasti) postavlja se pitanje kako će TO prihodovati od tog restorana ako se novac sliva u džep privatnika.
Za kraj, postoji i sportski savez, koji ima čak 5 zaposlenih lica, oni uredno primaju plate od 30.000 dinara, ali ne idu na posao.. jer SS nema svoje službene prostorije,a i da ima ne menja ništa, uredno ne bi dolazili na posao.
Za čije babe zdravlje se onda budžet usvaja kad on služi kako bi se njime potkusurivali stranački kadrovi?
Što kaže ona stara narodna, ko med pretače taj i liže prste, ali postoji i ona ko se mača lati, od mača i strada.
Stanimo na kraj bahatosti SNS lopovluku, hoćemo nemafijašku Srbiju i poštenu Žitorađu, jer to Žitorađa zaslužuje.“

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести