NaslovnaVestiDruštvoStefanović: Policija će deo vakcina protiv korone ustupiti Republici Srpskoj

Stefanović: Policija će deo vakcina protiv korone ustupiti Republici Srpskoj

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će Srbija ustupiti deo vakcina protiv virusa korona i Republici Srpskoj, ako ih bude imala dovoljno.

„Ako budemo imali dovoljno šta bi falilo da neki deo vakcina ustupimo i Republici Srpskoj, ako oni ne uspeju da nabave. Valjda je naš osnovni cilj da zaštitimo ljude od zaraze, da pomognemo“, rekao je Stefanović.

Na pitanje da li u tom slučaju očekuje probleme iz Sarajeva, Stefanović je odgovorio da Srbija nikoga nije odbila ko god joj se obratio za pomoć, i dodao da Beograd hoće posebne veze sa svima u BiH.

„Naravno da volimo Republiku Srpsku i svoj narod, to niko ne može da spreči. Ali šta mi ugrožavamo ako nekome pomažemo, kada izgradimo školu, bolnicu, kada damo neku pomoć u novcu, šta je tu loše?“, upitao je Stefanović.

On je rekao da Srbija time pomaže i celokupnoj BiH, jer to znači više investicija na teritoriji BiH, više izlečenih ljudi, više dece koja se školuju u najboljim uslovima.

„Valjda je to dobro. Ili oni podrazumevaju da tamo gde žive Srbi ne treba ništa da se investira, ne treba da se pomaže? Onda treba da se zapitaju šta je suštinski njihova poruka“, rekao je Stefanović za Televiziju „Prva“.

Povodom pojedinih najava o reviziji Dejtonskog sporazuma, Stefanović je ponovio nepromenjen stav Srbije da je Beograd garant Dejtonskog sporazuma i da, dok se svi ne dogovore o svemu, ne može biti bilo kakve promene.

„Mi ne možemo dozvoliti da se dogovore jedni sa drugima, a treći ne budu pitani i da se Srbi ne pitaju ni za šta i da to uvek ide samo na štetu srpskih institucija. Mislim da bi to bilo veoma štetno i ne bi dovelo do pozitivnog rešenja za BiH“, istakao je Stefanović, dodajući da se Srbija trudi da se uopšte ne meša u pitanja BiH.

On je podsetio da Srbija sa Republikom Srpskom ima specijalne veze, što je pravo po Dejtonskom sporazumu i da hoće da u skladu sa tim da nastavi da pomaže Srpsku.

„Hoćemo zajedno sa našim narodom da razvijamo najtoplije i najbolje moguće odnose i to nam niko ne može da zabrani. Ne može niko da nam zabrani da volimo Republiku Srpsku i Srbe koji žive tamo, niti će se to ikada dogoditi, to je osećaj našeg naroda“, rekao je Stefanović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести