NaslovnaVestiTepić: Građani plaćaju skuplju preplatu za ćutanje RTS-a

Tepić: Građani plaćaju skuplju preplatu za ćutanje RTS-a

RTS je prećutao gledaocima i građanima Srbije da će za svoje ćutanje o stanju u zemlji dodatno oglobiti svakog pojedinca u Republici Srbiji koji ima električno brojilo, tj. plaća struju – rekla je Marinika Tepić, potpredsednica SSP, u obraćanju javnosti ispred sedišta ove medijske institucije.

Tepićeva je obavestila javnost da je Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje podržao predlog izmena i dopuna Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse, kojima je pretplata za RTS sa 255 povećana na 299 dinara, što je poskupljenje za 20 odsto.

– Od sada će građani plaćati više pretplatu za ovaj RTS koji krije informacije – izjavila je Tepićeva.

Ona je kritikovala rad javnog servisa, naglasivši da u centralnom Dnevniku nema ništa o tome kako izgleda život u drugim gradovima u Srbiji.

– Prva vest u Dnevniku je da je broj zaraženih danas ispod 5000, ali se prećutkuje da je i upola manje testiranih – kaže ona.

Tepićeva je pozvala građane da šalju izveštaje iz svojih mesta da bi svi videli sa kakvim se sve problemima suočavaju.

– RTS izveštava o stanju u Americi, Austriji, Kanadi, ali ne i o stanju u Srbiji. Niste mogli juče na RTS da čujete da je u Kraljevu preminuo čovek u hodniku ambulante čekajući na pregled. Vi niste čuli da danas ima više od 3000 zaraženih zdravstvenih radnika, koji su kao glineni golubovi istaknuti od strane ovog režima – konstatovala je potpredsednica SSP:

Ona je izjavila kako medicinski radnici bukvalno padaju s nogu na radnim mestima, a da ih režim koristi kada napada opoziciju koja predlaže kako da im se pomogne.

– Režim ignoriše naš predlog da nekovid pacijente prebaci na privatne klinike, da napravi dogovor sa privatnim klinikama, jer su oni sada ugroženiji od kovid pacijenata – naglasila je Tepićeva.

Potpredsednica SSP je apelovala da se i privatnim laboratorijama dozvoli da testiraju ljude. Izrazila je sumnju da se to ne dopušta kako bi se kontrolisali podaci i njima manipulisalo.

Ona je pokazala ugovore koji su bez javne nabavke, po hitnom pregovaračkom postupku, sklopljeni između KCS i određenih firmi bliskih režimu, kojima se pokazuje da partijskim i bratijskim kombinacijama nema kraja ni tokom epidemije.

– Zarađuju na nesreći, bolesti i smrti, čak i na pranju veša – konstatovala je ona, dodavši da se ugovorima predviđa plaćanje 266 dinara po kilogramu opranog veša bolesnika, dok se u KCV za istu uslugu plaća 75 dinara, 3-4 puta manje.

– To ne sme da prećutkuje RTS, zato što svaki taj dinar više za džep partije i bratije, je dinar manje za vaše lečenje, za zdravstvene radnike, za testove, za opremu i za plate lekara. Došli smo u situaciju da se režim diči kako ima najbolju medicinsku opremu, ali mi nemamo ko da radi sa tom opremom – rekla je Tepićeva.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

2 KOMENTARA

  1. Bilo je priče da nećemo plaćati taj režimski servis koji ne služi građanima već vlastima koji se menjaju.Više se nezna odakle da nas dalje čerupaju a mi sve više tonemo u medijskom mrakui

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести