NaslovnaVestiToplica: "Vladin Savet za borbu protiv korupcije ukazao na umešanost Planinke u...

Toplica: „Vladin Savet za borbu protiv korupcije ukazao na umešanost Planinke u korupciju“

Савет та борбу против криминала и корупције указао је на организовану системску корупцију широких размера везано за располагање имовином ПИО Фонда тј. продаји објеката специјалних болница за рехабилитацију, где се налази и наша Куршумлиска бања коју је купила АД  Планинка. Ониу сад установили а ја о  организованом  криминалу ове групације  говорим годинама.

Указали су на то да се чињењем или нечињењем свесно омогућило трећим лицима да се обогате. Савет такође сматра да је продаја и приватизација центара за рехабилитацију који користе  природне термалне изворе  ,, недопостива и супротна интересима грађана Србије“, супротна интересима очувања народног здравља на шта обазује Устав.

Жубор је продат за вишеструко умањену вредност од процењене кажу у Савету. Ја кажем да је  продат ономе ко је у медијима јавно изјаснио да га то не интересује , да неће ни узимати тендерску документацију. (  02.05.2018 https://toplickevesti.com/raspisan-oglas-za-prodaju-kursumlijske-banje-cena-24-miliona-evra-planinka-odustaje-od-kupovine.html)  При том да је цена од 2.3 милиона евра нереална, да је реална око милион евра,  јер треба уложити још 5.  Међутим  како РТС  каже а преноси Е капија 30.04.2020 преноси а чији је врли претставник у Топлици сасвим случајно члан НО Планинке  ово је отишло на 12 милиона евра (https://www.ekapija.com/news/2864743/pocela-obnova-kursumlijske-banje-za-hotel-zubor-12-mil-eur)

Савет се није бавио још једним аспектом организованог криминала а то је надувавање цене улагања ради добијања субвенција након саме малверзације око купо вине. Да ли ће  субвенције државе бити толике да покрију и куповину и реално реновирање хотела?

Треба ту сагледати и чињеницу да је за хотел у Лукову који Планинка гради  без грађевинске дозволе потписан уговор  у Министарству привреде бр. 401-01-0357/2019-12 од 03.03.2019 године где држава даје субвенције од  прецизно 1.637.101,90 евра.  Савет за економски развој је након сагледавање документације донео одлуку  1-08-401-945/2019 да одобри  новац. Има ли хотел грађевинске дозволе. Да ли се градио или се и даље гради без дозволе или то ово држава финансира грађевинску мафију господо из Савета.  Овако нешто је класичан организовани криминал на који се систем прави слеп и глув и за који морају кад тад одговарати они који ово допуштају.

Влада би сада након добијања ових сазнања од стране Савета за борбу против корупције требало  да ово упути предмет надлежнима за организовани криминал и предузимање мера против починилаца. Хоће ли? Ја сам сигуран да неће јер би органе гоњења  то одвело а у саму владу и њене Савете.

Да постоје институције било би тако, али како је баш тај врх државе допустио овом тајкуну да од општина направи приватну прћију у којој и практично господари његова  приватна фирма АД Планинка, која злоупотребљава све ресурсе природне и друштвене, па чак убира кајмак у висини од 20.000.000 годишње и од Ђавоље Вароши.

Да ли неком долази до свести да им је добит 16 милиона евра или два буџета општине. Да је  директор Планинке је председник општине у трећем мандату. Да су заменици, помоћници председника па и сам председник СО Куршумлија директно везани за Планинку . Где овако нешто још постоји?

Да све овде пропада само се они богате и то по систему спојених судова.  Па да питамо актуелног председника Србије:

Вучићу  да ли је по теби социјална правда  да најбогатијем  човеку, који не зна  тачно колико тренутно милиона  евра има, који коришћењем природних ресусрса Куршумлије остварује добит у висини два буџета општине (16 милиона евра) притом  влада најсиромашнијом општином  ти од народних  пара даш још 7,6  милиона евра? Зашто? 

Звездан Ристић

Покрет ЉУБАВ ВЕРА НАДА

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести