NaslovnaVestiTužilaštvo na potezu! Predsednik opštine Blace jedan od GLAVNIH aktera afere DROBLJENI...

Tužilaštvo na potezu! Predsednik opštine Blace jedan od GLAVNIH aktera afere DROBLJENI ASFALT

Nadležno tužilaštvo do dan danas nije podiglo optužni akt protiv vinovnika afere drobljeni asfalt. Radi se o poslu u kome je podizvoćač na poslu bilo preduzeće Metal-Plast, vlasnika, Drgana Pavlovića, odbornika Srpske napredne stranke u lokalnoj skupštini u Blacu koje je u poslu sa drobljenim asfaltom iz juna meseca prošle godine angažovalo Javno komunalno preduzeće Blace. Javno komunalno preduzeće Blace angažovalo je sudskog veštaka kako bi se utvrdile eventualne neregulanosti na pomenutom poslu, a isti je utvrdio da na osnovu priloženih vagarskih potvrda kojima su pravdane prevežene količine fali oko 1000 tona drobljenog asfalta i da su težine kamiona fingirane u otpremnicama tj.da se ne poklapaju sa težinama u saobraćajnim ispravama.

Aktuelni predsednik opštine Blace, Ivan Burgić, tada tehinički direktor u JKP Blace i kontrolor na pomenutom poslu potpisao je izveštaj kojim potvrđuje da je priložena dokumentacija i vagarske potvrde koju su dostavljene od strane Metal-Plast-a JKP-u Blace ispravne, iako je kasnije sudski veštak utvrdio suprotno.

Ivan Burgić, predsednik opštine Blace, ranije je pravnosažno osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja dok se nalazio na rukovodećem položaju u JKP Blace. Kazna nikada nije izvršena jer je pomilovan od strane tadašnjeg predsednika Srbije, Tomislava Nikolića.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести