NaslovnaVestiU NEDELJU PRILIKA DA SE PORAZI VUČIĆ: Ako se ovo desi njegov...

U NEDELJU PRILIKA DA SE PORAZI VUČIĆ: Ako se ovo desi njegov režim je uzdrman

Na današnjoj konferenciji za mediji održanoj u kancelariji gradskog odbora Dveri u Čačku, na temu predstojećeg referenduma govorili su Boško Obradović – predsednik Srpskog pokreta Dveri, dr Vladimir Dimitrijević – predsednik Političkog saveta Dveri, primarijus dr Milan Roganović – predsednik gradske organizacije Dveri u Čačku i Bratislav Simović iz udruženja „Ne damo dedovinu“.

Boško Obradović: U nedelju na referendumu svi građani Srbije koji su opoziciono orijentisani imaju prvu priliku da poraze vlast. Ima li veće motivacije za svakog pravog opozicionara da izađe na referendum i glasa protiv promena Ustava od toga da u nedelju veče osvane vest da je vlast posle 10 godina prvi put pobeđena? Zar to ne bi bio najbolji uvod za izbore 3. aprila i smenu aktuelne vlasti? Ne postoji niti jedan valjan razlog za ovakvu promenu Ustava. Odluka je doneta u jednopartijskoj Skupštini bez opozicije i bez javne rasprave, zakon o referendumu je menjan dva puta dva meseca pre referenduma, što se ne radi nikad i nigde u demokratskom svetu, izbor sudija i tužilaca se izmešta iz ruku narodnih predstavnika i predaje u ko zna čije ruke, pa se više neće suditi u ime naroda već u ko zna čije ime. Ukinut je cenzus od 50% izašlih od ukupnog broja birača u Srbiji da bi referendum uspeo, a apsolutno je nedopustivo da se najviši pravni akt jedne države menja manjinskim brojem glasova. Ako to ovoga puta prođe, šta je sledeće? Da li će vlast onda da nam na isti način nametne i izbacivanje preambule o KiM iz Ustava Srbije ili Rio tinto i otvaranje rudnika litijuma? Da bismo to sprečili, pozivam sve građane Srbije, bez obzira na naše ideološke i političke podele, pa i bez obzira da li su za vlast ili opoziciju, da se na referendum izađe i glasa protiv ustavnih promena! O Ustavu i potencijalnim promenama možemo da razgovaramo tek kad Srbija ponovo bude slobodna i demokratska zemlja, uz ozbiljnu javnu raspravu i dogovor, a ne pod pritiskom i ucenama iz EU i u potpuno nedemokratskoj proceduri kao što je sada slučaj. Ne damo Ustav! Srpski Ustav nije na prodaju! Mi nismo kolonija i banana država u koju žele da nas pretvore već nezavisna i suverena zemlja. Zato u nedelju svi na glasanje da jasno i glasno kažemo NE ovoj vlasti i promenama Ustava.

Dr Vladimir Dimitrijević: Sudska vlast je, po Ustavu Srbije, nezavisna. Nikakvih potreba, osim diktatorskih naloga iz Brisela za promenu Ustava koja se tiče sudske vlasti, nije bilo. Zato Srpski pokret Dveri, kao Ustavobraniteljski pokret, poziva na nadstranačko okupljanje oko odbrane Ustava. U ovom trenutku nisu bitne političke razlike, bitno je da se odbrani Ustav Srbije od nasilja koje je samo uvod u sledeće tačke izmene Ustava, pre svega onih koje se tiču KiM u sastavu Srbije. Zato je veoma važno da svi 16. januara glasamo protiv promene Ustava. Odbranivši danas Ustav, mi ćemo odbraniti i KiM u Ustavu, a samim tim daćemo novu snagu srpskom nacionalnom preporodu. Izađimo u nedelju, 16. januara na referendum i recimo NE nedemokratskom i lažnom predlogu aktuelne vlasti u Srbiji.

Primarijus dr Milan Roganović: Pozivam sve Čačane da izađu na referendum za promenu Ustava i da glasaju protiv promene Ustava. Zaokruživanjem NE, svi postajemo Ustavobranitelji. Razloga za NE je više, a pre svega to je pritisak EU na sadašnju vlast koja je i pre svog formiranja obećala Briselu promenu Ustava. Po sadašnjem Ustavu, pravosudna vlast i jeste nezavisna. Problem je u tome što je aktuelni režim ukinuo tu nezavisnost i partijski uzurpirao celokupni pravosudni sistem. Ovaj referendum može pokrenuti i druge referendume, kao što je brisanje iz Ustava preambule koja kaže da su KiM sastavni deo Srbije, zatim uvođenje obaveznih kovid pasoša i vakcina ili omogućavanje „Rio Tintu“ da i dalje nesmetano ugoržava našu životnu sredinu. Zato treba da izađemo na predstojeći referendum i odlučno da kažemo NE promeni Ustava.

Bratislav Simović: Danas sam ovde kako bi se priključio ljudima koji se bore za očuvanje Ustava Srbije, u onom obliku kakav je donet 2006. godine, a koji garantuje celovitost Republike Srbije. Na referendumu treba da kažemo NE iz razloga jer je sudstvo već nezavisno po važećem Ustavu. Zašto sudovi ne koriste to svoje ustavom zagarantovano pravo? Sudstvo je jedna od tri grane vlasti koje se međusobno kontrolišu i dolaze iz suverenosti koja pripada narodu. Pozivam narod da iskoristi tu svoju suverenost i glasa protiv promene Ustava.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site