NaslovnaVestiUdovičić dodelio 80.000 evra udruženju bez zaposlenih

Udovičić dodelio 80.000 evra udruženju bez zaposlenih

Demokratska omladina poziva ministra Udovičića da objasni po kojim kriterijumima je u prethodne dve godine potpuno novom udruženju, bez zaposlenih, preko konkursa za stimulisanje zapošljavanja mladih – dodelio preko 80.000 evra. Udruženje „Trening centar Stepa 2019“ je osnovano samo mesec i po dana pre raspisivanja konkursa Ministarstva omladine i sporta u 2019, i na tom konkursu je dobilo preko 40.000 evra. U 2020, isto udruženje je od ministra dobilo još veći iznos.

– Kako je moguće da novoformirano udruženje, bez ijedne jedine reference i bez zaposlenih, u dve godine dobije preko 80.000 evra, a da nigde nije javno objavljeno gde i koliko mladih je zaposleno na osnovu njihovog projekta – pitao je član Demokratske omladine Stefan Ninić, dodavši da je „za ovu sumu, Ministarstvo omladine i sporta za oko 40 novozaposlenih mladih moglo da plaća godinu dana poreze i doprinose i da na taj način stimuliše poslodavce da otvore nova radna mesta za mlade“.

Ovo udruženje je trebalo prvo da obuči 60 šivača, a zastupnik ovog udruženja Slaviša Jakovljević je izjavio da će praktična obuka biti obavljena u šivačkoj radionici, koja se nalazi na istoj adresi kao i njegovo udruženje, a čija je vlasnica Danijela Jakovljević. Ova radnja za proizvodnju odeće je u 2019. godini imala svega 15 zaposlenih, a iskazala je za tu godinu – gubitak u poslovanju!?

– Mladi u sve većem broju napuštaju Srbiju, a ministar Udovičić umesto da rešava taj problem, već danima ćuti na pitanja koja mu Demokratska omladina postavlja, a u vezi sa sumnjivom podelom novca na konkursima njegovog ministarstva. Demokratska omladina poziva ministra da objasni na koji način je novac na konkursima dodeljen I potrošen, a ako to ne uradi – da momentalno podnese ostavku – zaključio je Ninić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести