NaslovnaVestiUŽIVO Skup podrške Aidi Ćorović, stigle privedene aktivistkinje

UŽIVO Skup podrške Aidi Ćorović, stigle privedene aktivistkinje

Na mirnom protestu koji se večeras održava na trgu Nikole Pašića u Beogradu zbog današnjeg privođenja aktivistkinje Aide Ćorović okupilo se nekoliko desetina građana sa transparentom „mural mora pasti“.

Mirnim protestom oni žele da iskažu nezadovoljstvo zbog današnjeg incidenta u Njegoševoj ulici, kada su aktivistkinje gađale jajima mural Ratku Mladiću, a zatim su privedene. Aktiviste su večeras svojim prisustvom na trgu podržali Vesna Pešić i Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd. Protesti su mirni, za sada nema incidenata.

Kako je istakla, Aida je u tokom incidenta bila veoma uplašena za svoj život jer je mislila da će odvući u prvi haustor i „prebiti“.

„On stoji iza ubistva mojih prijatelja i neke dece mojih prijatelja. Danas je bio važan dan da pokažem državi koja štiti optužene ratne zločince. Ovo je lice države, ovo što se danas desilo. Pogledajte snimak tih ljudi koji su danas nas dve žene od 60 kilograma vukli kao krpe“, rekla je Aida okupljenim medijima.

14 aktivista je držalo po jedno slovo ispisano na papiru, a zajedno čine pomenuti transparent „mural mora pasti“. Oni su potom slova ispisana na papiru spustili na zemlju, što su drugi učesnici pozdravili aplauzom.

„Došli smo da iskažemo protest protiv sveopšteg nasilja u društvu i da kažemo da mi nećemo između sebe da se obračunavamo na ulicama. Nažalost svakim danom svedočimo tome. Aida je puštena iz pritvora, na putu je i kada dođe ona će vam se obratiti“, rečeno je preko razglasa. Kako saznajemo na licu mesta, puštena je i druga privedena aktivistkinja.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести