NaslovnaVestiVesić DEZERTIRAO 1999.godine! Osuđen na 2 godine! Kaznu nikada NIKADA odslužio

Vesić DEZERTIRAO 1999.godine! Osuđen na 2 godine! Kaznu nikada NIKADA odslužio

Dok su se tokom NATO bombardovanja drugi borili za državu, a neki čak i ginuli, on se skrivao u Crnoj Gori, a u Srbiju se vratio tek kad je opasnost prošla Goran Vesić, menadžer Beograda i najomraženiji naprednjak, osuđen je 1999. na dve godine zatvora zato što se nije odazvao na vojni poziv.

Dok su se drugi tokom NATO bombardovanja borili za državu, a neki čak i ginuli, Vesić se skrivao u Crnoj Gori. 
U Srbiju se vratio tek kada je opasnost prošla, a zatvorsku kaznu nikad nije odslužio. Suđenje u odsustvu O suđenju Goranu Vesiću, koje je održano u njegovom odsustvu, svojevremeno je u svom izveštaju pisao Helsinški odbor za ljudska prava. 
– Komanda Vojnog odseka Kraljevo podnela je 17. aprila 1999. postupak protiv Gorana Vesića za krivično delo neodazivanja vojnom pozivu. 
Poziv nije uredno uručen. Jedini dokaz za gonjenje je kopija poziva i kopija poruke uručioca da je poziv ostavljen ispod vrata. Vojni tužilac podiže optužnicu protiv Vesića, vojni sud određuje pritvor za optuženo lice i donosi rešenje o tome.
 Sve se ovo dešava u toku trajanja intervencije NATO u Jugoslaviji. Glavni pretres održan je 15. juna 1999. u Užicu pred većem od tri sudije – pisao je Helsinški odbor, a potom konstatovao da je odmah doneta i presuda: Vesić ni da bekne – Vojni sud okruga Užice donosi odmah i presudu, kojom se Vesić Goran proglašava krivim zato što kao vojni obveznik bez opravdanog razloga nije u određeno vreme došao u svoju jedinicu, iako mu je bio saopšten ratni raspored i mada je bio pozvan pojedinačnim mobilizacijskim pozivom, čime je izvršio krivično delo iz člana 214, st. 1, u vezi s čl. 223, st. 1 KZ SRJ. Zbog učinjenog dela, sud ga osuđuje na dve godine zatvora, koje bi morao izdržati nakon pravosnažnosti presude. Optuženi je takođe obavezan da plati sudske troškove u vrednosti od 1.000 dinara. 
Vesić još nije u zatvoru, Vesić nikada neće ni ići u zatvor, jer u zatvor ide samo uboga sirotinja, ali ne i naprednjaci poput Gorana Vesića. 

Ratni veterani VESIĆ JE LAŽOV I DEZERTER:

 Mile Milošević, predsednik udruženja Srpski ratni veterani, kaže da je bilo gde u svetu nezamislivo da jedan dezerter, koji nije branio državu kad je trebalo i pritom je i osuđen na dve godine zatvora, dogura do vrha vlasti u istoj državi: – Pored toga što je dezerter, on je i lažov, jer je pre izbora rekao da se borcima neće smanjiti popust na Infostan i da će se podići spomenik palim borcima sa teritorije Beograda. Međutim, kao gradski menadžer je dozvolio umanjenje popusta na komunalije, a umesto pomenutog spomenika podigao je fontanu Ivan Ninić 
MOGAO VOLU REP DA IŠČUPA;
Ivan Ninić iz Centra za vladavinu prava kaže da se javnost i danas seća da je Vesić te 1999. bio u punoj snazi i da je „mogao volu rep da iščupa“: – Naročito je skandalozno to što je Vesić danas dogurao do samog državnog vrha i bukvalno je desna ruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести